MODERNIZAREA CĂII FERATE DINTRE GIURGIU ȘI BUCUREȘTI TRECE ÎNTR-O NOUĂ ETAPĂ

MODERNIZAREA CĂII FERATE DINTRE GIURGIU ȘI BUCUREȘTI TRECE ÎNTR-O NOUĂ ETAPĂ

Cele mai recente vești despre legătura pe calea ferată dintre Giurgiu și București vin de la deputatul PNL de Giurgiu Alexandru Andrei. Acesta anunță, vineri seară, pe pagina sa oficială:

”O nouă investiție majoră pentru județul Giurgiu prinde contur: modernizarea căii ferate dintre București Nord și Giurgiu Nord Frontieră.

Comitetul Interministerial de Avizare a Lucrărilor Publice de Interes Național și Locuințe a avizat astăzi proiectul vizând modernizarea infrastructurii de cale ferată dintre stațiile București Nord-Jilava-Giurgiu Nord-Giurgiu Nord Frontieră.

Modernizarea liniei de cale ferată pe tronsonul București Nord – Jilava – Giurgiu Nord – Giurgiu Nord Frontieră – Lotul II este un proiect în valoare de 2.891.566.000 lei, care mai prevede creșterea vitezei de circulație a trenurilor la 120 km/h și implementarea sistemelor de centralizare electronică.

Realizarea acestui nou proiect este un pas înainte spre extinderea conectivității dintre municipiul Giurgiu și Capitală, conectivitate extrem de necesară atât agenților economici ce își desfășoară activitatea în municipiu și, mai ales, în Zona Liberă, cât și pentru cei ce aleg Dunărea ca rută pentru transportul mărfurilor, descărcându-le în Portul Giurgiu.

După avizarea proiectului în Comitetul Interministerial, următoarea etapă este emiterea unei Hotărâri de Guvern prin care se va aproba realizarea investiției.”

Cele mai recente vești despre legătura pe calea ferată dintre Giurgiu și București vin de la deputatul PNL de Giurgiu Alexandru Andrei. Acesta anunță, vineri seară, pe pagina sa oficială: ”O nouă investiție majoră pentru județul Giurgiu prinde contur: modernizarea căii ferate dintre București Nord și Giurgiu Nord Frontieră. Comitetul Interministerial de Avizare a Lucrărilor …


Autorul articolului C.E.
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-news.ro/news/index.php/2023/09/29/modernizarea-caii-ferate-dintre-giurgiu-si-bucuresti-trece-intr-o-noua-etapa/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://giurgiu-news.ro/news/index.php/feed/
Titlu original Giurgiu News
Data originala articol 29 septembrie 2023 21:02

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.