Nadia Comăneci, imagine emoţionantă cu păpuşa făcută la „Arădeanca”. Jucăria care o întruchipa pe „Zeiţa de la Montreal” e în casele multor români FOTO

Nadia Comăneci a publicat o imagine emoţionantă cu celebra păpuşă ce a fost făcută la fabrica „Arădeanca” astfel încât să o întruchipeze pe „Zeiţa de la Montreal” care a devenit cunoscută în toată lumea datorită performanței sale nemaiîntâlnite. Mulți români au această jucărie în casele lor, iar campioana a dezvăluit că păstrează și ea un exemplar.

Nadia Comăneci, despre păpușa făcută la „Arădeanca”

Nadia Comăneci, în vârstă de 60 de ani, a publicat, miercuri, o fotografie cu un exemplar al celebrei păpuși fabricate de Arădeanca în urma succesului ei de la Montreal. Păpușa păstrată de campioană are părul prins la spate, este îmbrăcată în echipamentul pe care apare tricolorul și poartă o medalie de aur.

„Mica mea bucată de istorie”, a scris Nadia Comăneci, în limba engleză, în descrierea fotografiei în care apare păpușa. Fotografia a generat repede aproape 7.000 de aprecieri și numeroase comentarii din partea fanilor gimnastei.

„Te iubesc, Nadia, am crescut cu păpușa Nadia lângă mine”, „Lucram în acel timp la Arădeanca. Păpușa cu numele tău a făcut istorie in fabrică. Aveam comenzi cu sutele de mii” și „I-am făcut cadou surorii mele această păpușă! O are și acum la 51 de ani!”, au fost câteva dintre comentarii.

Nadia Comaneci

Care este povestea păpușii Nadia Comăneci

Potrivit colecționarului Cristian Dumitru, iniţiatorul Muzeului Jucăriilor, fabrica Arădeanca a hotărât să facă o primă păpușă personalizată, dedicată Nadiei Comăneci, în anul 1976, după succesul ei de la Montreal.

Păpușa dedicată gimnastei Nadia Comăneci făcută a fost fabricată la Arădeanca pe baza unui corp comun, cu o faţă puțin modificată, dar care nu semăna foarte bine cu gimnasta la vârsta de 14 ani. Totuși, jucăria atrăgea cumpărătorii și datorită echipamentului dublu pe care-l avea: cel de sală, cu care chiar a evoluat sportiva în competiţii şi echipamentul echipei olimpice de la ceremonia de deschidere.

„Au adăugat şi o mică medalie olimpică, cu un tricolor, agăţată de gâtul păpuşii, pentru că fabrica avea şi secţie foarte bună de argintărie şi făcea, practic, toate cupele oferite sportivilor la concursuri în era comunistă. Prototipul a fost trimis cuplului prezidenţial, iar ulterior a fost inclus într-o expoziţie de mare succes în acest muzeu – colecţia cadourilor primite de cuplul prezidenţial.

Pentru o scurtă perioadă, în anul 1977, această păpuşă s-a găsit în comerţul socialist, în librării. Era o păpuşă scumpă. Avea ambalajul ei, cutia fiind chiar foarte bine lucrată pentru acele vremuri, cu o ferestruică şi un plexiglas prin care vedeai capul păpuşii şi medalia”, a spus colecționarul Cristian Dumitru, potrivit adevarul.ro.

Cât despre costuri, în anul 1977, păpușa Nadia avea prețul de 200 de lei. Mult mai târziu, în 2005, la inițiativa campioanei, fabrica Arădeanca a scos o altă serie, modernizată, ce s-a vândut la un preț mai mic, de până la 100 de lei. Vezi și legătura neștiută dintre Nadia Comăneci și Nicu Ceaușescu!

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.