Nebunie în vămi în primul week-end din august: peste 500.000 de persoane au trecut granițele României în doar 24 de ore

Nebunie în vămi în primul week-end din august: peste 500.000 de persoane au trecut granițele României în doar 24 de ore

În data de 05.08.2023, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 503.400 de persoane, cetăţeni români şi străini, şi peste 137.100 de mijloace de transport.

La nivel naţional, comparativ cu perioada similară a anului trecut, când au efectuat formalităţile de control aproximativ 297.000 de persoane pe ambele sensuri, în acest an se constată o creştere de aproximativ 69%.

La frontiera româno-ungară s-a înregistrat cel mai mare trafic, aproximativ 235.000 de persoane, în creştere cu 153% faţă de perioada similară a anului trecut când au efectuat formalităţile de frontieră aproximativ 92.700 de persoane.

Pe sensul de intrare în România au fost 257.178 de persoane, dintre care 18.082 de cetăţeni ucraineni. Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 05.08.2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 5.413.351 cetăţeni ucraineni.

Ne aflăm în plin sezon estival, iar la fiecare sfârşit de săptămână ne aşteptăm la o creştere a valorilor de trafic în principalele puncte de trecere a frontierei, în mod special la graniţa cu Bulgaria şi Ungaria. Astfel, au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, respectiv de suplimentare a personalului.

Tot pentru fluidizarea traficului la graniţele României, reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Române menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din Ungaria si Bulgaria, pentru dispunerea unor măsuri comune astfel încât formalităţile de control să se deruleze cu operativitate.

Întrucât participanţii la trafic utilizează preponderent PTF Nădlac II şi PTF Petea, de la graniţa cu Ungaria, respectiv PTF Giurgiu, de la cea cu Bulgaria, recomandăm cetăţenilor să tranziteze şi prin celelalte puncte de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se evite apariţia aglomerărilor.

Reamintim că, la graniţa cu Ungaria sunt operaţionale 12 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, iar la graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale 11 puncte de trecere a frontierei.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare, Poliţia de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

– 57 de fapte ilegale (20 infracţiuni şi 37 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
– valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 50.000 lei;
– bunuri ridicate în vederea confiscării, în valoare de aproximativ 485.000 lei;
– nu s-a permis intrarea în ţară a 19 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 21 cetăţeni români din diferite motive legale.

Poliţia de Frontieră acţionează în sistem integrat cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, în vederea realizării unui schimb operativ de date şi informaţii pentru gestionarea, în mod eficient, a cazurilor apărute.

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră

În data de 05.08.2023, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control (atât pe


Autorul articolului Autor Reflectorul de Sud
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://reflectoruldesud.ro/nebunie-in-vami-in-primul-week-end-din-august-peste-500-000-de-persoane-au-trecut-granitele-romaniei-in-doar-24-de-ore/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://reflectoruldesud.ro/feed/
Titlu original Reflectorul de Sud
Data originala articol 6 august 2023 15:32

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.