Novak Djokovic, obligat să părăsească Australia – Viza sârbului a fost respinsă

Novak Djokovic a fost anunțat că i-a fost respinsă viza și a fost rugat să părăsească Australia în cursul zilei de joi, anunță The Age. Presa australiană a precizat că avocații liderului mondial sunt în proces de contestare a deciziei, dar șansele ca sârbul să participe la Australian Open sunt foarte mici.

Greg Hunt, ministrul australian al Sănătăţii, a afirmat că Novak Djokovic nu a putut oferi dovezi potrivite pentru a putea intra în Australia şi va fi trimis înapoi în Serbia.

„Cei care nu dețin o viză de intrare valabilă sau cărora le-a fost anulată viza vor fi reținuți și îndepărtați din Australia”, se arată într-un comunicat publicat joi dimineața.

Decizia vine după ce au apărut îngrijorări cu privire la dovezile aduse de sârb în sprijinul scutirii sale medicale, precum și o cerere de viză potențial eronată.

Rămâne de văzut dacă Djokovic va părăsi joi Australia sau dacă va rămâne în țară în timp ce avocații săi vor încerca să anuleze decizia. Între timp, el ar putea fi plasat într-o locuință guvernamentală sau în izolare la un hotel din statul Victoria.

Guvernul local din statul Victoria a precizat că a respins o cerere de sponsorizare a vizei liderului mondial cu câteva ore înainte ca acesta să aterizeze la Melbourne, în jurul orei 23:30 (ora locală).

O sursă din cadrul Tennis Australia a afirmat că această măsură a fost o cascadorie publicitară care l-a vizat doar pe Djokovic, nu și pe alți jucători care intraseră deja în țară folosind aceeași scutire medicală.

Se actualizează.

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.