O furtună a făcut ravagii în Constanța şi Eforia Nord. Imagini ale dezastrului de pe litoral

O furtună puternică a făcut ravagii în Constanța și Eforie Nord, miercuri, și i-a luat prin surprindere pe turiștii care se aflau pe litoral. Oamenii au fugit să se adăpostească. Vântul a ridicat nisipul în aer la o înălțime de peste un metru, a doborât mai multe umbrele și locuri de joacă gonflabile.

ANM a emis o avertizare de Cod portocaliu în Constanța

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un Cod portocaliu de furtună valabil miercuri în intervalul 18:35 – 19:15. Meteorologii au anticipat: frecvente descărcări electrice, vijelie, intensificări ale vântului, cu rafale de peste 80 km/h.

În urma furtunii, soarele a revenit pe litoral, iar turiștii aflați în zonă s-au putut bucura de un curcubeu. Au fost viate de Codul portocaliu: Constanţa, Medgidia, Năvodari, Ovidiu, Murfatlar, Mihail Kogălniceanu, Eforie, Cobadin, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Tuzla, Lumina, Cogealac, Nicolae Bălcescu, Topraisar, 23 August, Agigea, Corbu, Mircea Vodă, Castelu, Poarta Albă, Crucea, Peştera, Ciocârlia, Amzacea, Cuza Voda, Pecineaga, Istria, Mereni, Săcele, Costineşti, Bărăganu, Pantelimon, Târguşor, Tortoman, Siliştea, Grădina și Mangalia.

O vară a extremelor în România

De altfel, directorul ANM, Elena Mateescu, a anunțat o vară a extremelor în România. Specialista a spus că perioadele de caniculă vor alterna cu cele de furtuni și ploi torențiale. Ea a anunțat și ce se va întâmpla săptămâna viitoare.

”Săptămâna viitoare vorbim de caniculă, pentru că pragul unei zile de caniculă în ţara noastră înseamnă 35 de grade Celsius şi coroborat cu această umiditate din aer destul de ridicată ,este posibil să consemnăm şi un disconsfort termic accentuat şi cu siguranţă vom veni cu informaţii din acest punct vedere pentru săptămâna viitoare”, a spus directorul ANM la Antena 3.

Vremea în România se va schimba radical în următoarele decenii

Climatologii au făcut predicții cu privire la felul în care se va schimba vremea în România în următoarele decenii. Modificările vor fi radicale. Temperaturile vor crește considerabil, iar zăpezile de sărbătorile de iarnă vor deveni doar o amintire.

”Scăderea grosimii stratului de zăpadă ar putea fi mai mare de 80%, comparativ cu perioada de referință octombrie-aprilie 1971-2001, în regiuni din vestul, centrul și sudul României. În munți, reducerea este mai mică, variind de la 60% la 80% la sfârșitul secolului XXI, în condițiile scenariului pesimist”, a adăugat Roxana Bojariu, președinte al consiliului științific în cadrul ANM. Vezi mai multe detalii despre cum se va schimba vremea în România în următoarele decenii AICI!

SURSĂ ARTICOL

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.