Oră de istorie cu principele Nicolae, la Colegiul Național ”Ion Maiorescu” Giurgiu

Oră de istorie cu principele Nicolae, la Colegiul Național ”Ion Maiorescu” Giurgiu

Discret, fără alai și fără tam-tam – așa a sosit la Giurgiu principele Nicolae, nepotul Regelui Mihai.

La inițiativa Clubului Rotary Danubius, principele a sosit la ora 10.00 fix, la Colegiul Ion Maiorescu din Giurgiu, pentru o lecție despre istoria regalității în România, o întâlnire interactivă cu elevii de liceu, parte dintr-un proiect național al Asociației Principele Nicolae al României.

Pasionat de regalitatea din România și perioada de monarhie, profesorul de istorie Daniela Barbu a făcut o scurtă incursiune a zilei istorice de 10 mai, noțiuni pe care le predă frecvent în cadrul orelor de curs.

Întâlnirea cu principele Nicolae a durat o oră, timp în care elevii au avut posibilitatea să adreseze întrebări, dialogul fiind unul deschis și extrem de educativ.

De ce are principele puternic accent britanic, de ce noi, românii, deși avem tot ce ne trebuie, suntem batjocoriți de străini, s-ar putea reîntoarce România la monarhie? Sunt doar câteva dintre întrebările liceenilor maiorescieni, răspunsurile principelui fiind bine receptate.

 

Principele Nicolae nu a venit cu mâna goală la lecția de istorie. A adus fotografii originale din timpul monarhiei din României, sabia și teaca regelui Mihai și albume pe care elevii le-au putut atinge și admira.

Vizita principelui a continuat, la Giurgiu, cu o altă lecție de istorie oferită elevilor Liceului ”Tudor Vianu” și cu prezentarea albumului ”Bunicul meu Regele Mihai”, găzduită de Teatrul Vianu Giurgiu, cu începere de la ora 17.00.

Pe numele său Nicholas Michael Medforth-Mills, principele s-a născut pe 1 aprilie 1985, la Meyrin, în Elveţia, în familia Principesei Elena şi a profesorului doctor Robin Medforth-Mills şi a devenit Principe al României cu rangul şi apelativul de Alteţă Regală la 1 aprilie 2010, conform Statutului Casei Regale, promulgat de Regele Mihai la 30 decembrie 2007.

Discret, fără alai și fără tam-tam – așa a sosit la Giurgiu principele Nicolae, nepotul Regelui Mihai. La inițiativa Clubului Rotary Danubius, principele a sosit la ora 10.00 fix, la…


Autorul articolului Redacție Giurgiu-Tribune
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/ora-de-istorie-cu-principele-nicolae-la-colegiul-national-ion-maiorescu-giurgiu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 9 mai 2024 13:29

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.