Orașele din România unde incidența a depășit 3 la mia de locuitori. Sinaia este printre ele

Orașele din România unde rata de incidență a cazurilor noi de Covid-19 înregistrate în ultimele 14 zile a depășit-o pe cea de 3 la mia de locuitori au fost anunțate, duminică, de Grupul de Comunicare Strategică (GCS). Printre acestea se numără și unele destinații turistice preferate de români, dar și de turiștii străini, precum Sinaia.

Care sunt orașele din România cu incidența de peste 3 la mia de locuitori

Conform Grupului de Comunicare Strategică, cele 11 orașe în care a fost înregistrată o rată de infectare cu noul coronavirus cumulată la 14 zile de peste 3 la mia de locuitori sunt: Pâncota din județul Arad, cu o incidență de 5,05; Băile Tuşnad, județul Harghita, cu 3,8; Predeal, județul Braşov, cu 3,75; Sinaia, județul Prahova, cu 3,75.

Lista continuă cu orașele: Otopeni, județul Ilfov, cu o rată de incidență de 3,63; Salcea, județul Suceava, cu 3,59; Ghimbav, județul Braşov, cu 3,13; Popeşti-Leordeni, județul Ilfov, cu 3,09; Buziaş, județul Timiş, cu 3,05; Călan, județul Hunedoara, cu 3,05; și Solca, județul Suceava, cu 3,04.

Masti de protectie

Comunele din România cu incidența de peste 3 la mia de locuitori

În ceea ce privește comunele din România, cea mai mare incidenţă a cazurilor de Covid-19 la mia de locuitori se înregistrează în Ciurila, judeţul Cluj, unde s-a ajuns la 12,39. Incidențe mari se înregistrează, însă, și în: Poarta Albă, județul Constanţa, unde rata e de 12,06; Coronini, județul Caraş-Severin, cu 11,08; Ipoteşti, județul Suceava, cu 9,5.

Lista continuă cu: Poiana Ilvei, județul Bistriţa Năsăud, cu o rată de incidență de 8,79 la mia de locuitori; Valea Ierii, cu 7,56;  Vad, județul Cluj, cu 6,96; Şilindia, județul Arad, cu 6,9; Chişlaz, județul Bihor, cu 6,65; Ghioroc, județul Arad, cu 6,58; respectiv Boianu Mare, județul Bihor, cu 6,55.

Restricții în localitățile cu incidența de peste 3 la mie

Măștile sanitare sunt obligatorii în toată țara, atât în spații publice interioare, cât și pe stradă. Sunt acceptate doar cele chirurgicale sau FFP2, nu și cele textile sau plastic, ce nu oferă protecție. O altă modificare a regulilor, începând de sâmbătă, 8 ianuarie, a fost reducerea perioadei de izolare la șapte zile pentru persoanele vaccinate anti-Covid-19 care se infectează, în timp ce pentru cele neimunizate, sunt obligatorii zece zile.

În afară de aceste reguli, pentru localitățile sau județele cu rata de incidență a cazurilor de coronavirus de peste 3 la mia de locuitori, activitatea restaurantelor și cafenelelor, inclusiv la terasele lor și inclusiv in interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, este permisă între orele 5:00 și 22:00, cu ocuparea a cel mult 30% din capacitatea maximă a spaţiului disponibil.

În aceste spații pot intra doar persoanele vaccinate anti-Covid-19 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete, cele testate negativ cu test RT-PCR (nu mai vechi de 72 de ore) sau  antigen rapid (nu mai vechi de 48 de ore), respectiv cele vindecate, aflate în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.