Orban a avertizat Ucraina că va pierde jumătate din teritorii

Ucraina ar putea pierde o parte însemnată din teritoriile sale, a declarat premierul Ungariei, Viktor Orban, la o întâlnire cu ușile închise a Partidului ”FIDESZ – Uniunea Civică Maghiară”, relatează publicația Vzgliad.

”Conflictul din Ucraina amenință să se prelungească până în 2030, iar, la sfârșit, Kievul ar putea pierde o treime sau jumătate din teritoriul său”, a spus Orban, citat de ziarul Nepszava.

În plus, el a învinuit Occidentul pentru amplele ostilități militare din Ucraina. ”Conflictul din Ucraina ar fi fost unul local, dacă nu s-ar fi amestecat Occidentul și l-a făcut global”, a subliniat premierul Ungariei.

În egală măsură, Orban a criticat sancțiunile Uniunii Europene împotriva Rusiei, pe care le-a comparat cu un glonț tras în propriul picior. ”Din cauza crizei energetice, generate de sancțiuni, în această iarnă s-ar putea opri până la 40% din industria europeană”, a declarat premierul Ungariei.

El a adăugat că se pronunță împotriva prelungirii sancțiunilor împotriva Rusiei.

Anterior, Orban a declarat că sancțiunile energetice impuse Rusiei de Europa reprezintă sancțiunile unui pitic împotriva unui uriaș.

Sursa Read More

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.