Paşi concreţi pentru construirea unui aeroport la Adunaţii Copăceni

Paşi concreţi pentru construirea unui aeroport la Adunaţii Copăceni

Despre un aeroport în comuna giurgiuveană Adunaţii Copăceni se vorbeşte de mai bine de două decenii. În special în campaniile electorale. S-a mai spus că ar fi o afacere de multe milioane (cu comisioane pe măsură) pentru propietarul/propietarii terenurilor din zonă.

În fapt, Aeroportul Sud-Bucuresti a aparut în documente oficiale în anul 2008, atunci cand premierul Călin Popescu Tariceanu a emis o Hotărîre de Guvern prin care se puneau bazele investiţiei. Aeroportul urma sa fie construit in zona localitatii giurgiuvene Adunatii-Copaceni, situata la granita cu judetul Ilfov si destul de aproape de Capitala.

Prin 2012, Nelu Iordache anunta ca isi va face singur un aeroport in Adunatii Copaceni, investind 200 de milioane de euro intr-o constructie cu o singura pista de decolare-aterizare ce ar asigura un maxim de 10 miscari de avioane pe ora. Blue Air urma sa isi mute operatiunile in Giurgiu.

În 2018, guvernul condus de Viorica Dancila anunta mai multe proiecte de interes national, de la spitale regionale si amenajarea unor rauri pentru navigatie si pana la un… aeroport in sudul Bucurestiului. In noul proiect, aeroportul urma sa ocupe 600 de hectare, sa aiba doua terminale si un trafic maxim de 30 de milioane de pasageri anual. Nu s-au dat insa alte detalii si se parea ca si acest proiect a murit pana in septembrie 2019, cand  fostul ministrul Bădălau a reluat această temă.

Ieri, primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă a ieşit la televizor şi a declarat că „Astăzi am bătut în cuie, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, cel mai nou proiect de infrastructură pe care-l vom derula în sudul Capitalei, menit să echilibreze decalajul major de dezvoltare între nordul şi sudul oraşului. Este vorba despre construcţia unui aeroport pe care comunitatea noastră, a celor din sectorul 4, împreună cu Consiliul Judeţean Giurgiu, îl vor realiza împreună, iar această asociere în cursul săptămânii viitoare va căpăta şi forma documentelor, iar în următoarea lună vom avea posibilitatea să semnam inclusiv realizarea studiilor de prefezabilitate şi fezabilitate”.

Informaţia fost confirmată astăzi şi de preşedintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu. Acesta a postat pe pagina sa de comunicare socială că „Cea mai importantă întâlnire de ieri a fost, fără îndoială, cea de la sectorul 4, unde am stabilit cu primarul în exercițiu, dl. Daniel Băluță, etapele realizării celui de-al doilea aeroport al capitalei, localizat în județul Giurgiu.

Ascultând argumentele d-lui Băluță, un primar extrem de performant, mi-a fost foarte clar că această investiție despre care se vorbește din ‘70, care a fost menționată și programată de doi premieri și mai mulți oameni de afaceri, se poate realiza doar cu sprijinul direct al administrației locale, într-un parteneriat în care, noi, județul Giurgiu, suntem onorați să fim cuprinși.

Marți, săptămana viitoare, vom aproba în ședința ordinară acordul de parteneriat.

Județul Giurgiu mulțumește d-lui primar Daniel Băluță!”

(sursa foto Google)

Despre un aeroport în comuna giurgiuveană Adunaţii Copăceni se vorbeşte de mai bine de două decenii. În special în campaniile electorale. S-a mai spus că ar fi o afacere de multe milioane (cu comisioane pe măsură) pentru propietarul/propietarii terenurilor din zonă. În fapt, Aeroportul Sud-Bucuresti a aparut în documente oficiale în anul 2008, atunci cand […]


Autorul articolului Obiectiv Gr.
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://obiectivgiurgiu.ro/pasi-concreti-pentru-construirea-unui-aeroport-la-adunatii-copaceni/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://obiectivgiurgiu.ro/feed/
Titlu original ObiectivGiurgiu.Ro – cotidian de informație, opinie și atitudine civică
Data originala articol 21 septembrie 2023 21:07

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.