Percheziții în mai multe județe, inclusiv în Giurgiu, la suspecți  de dare de mită! Un profesor lua mită de la studenți pentru a-i promova…!

Percheziții în mai multe județe, inclusiv în Giurgiu, la suspecți  de dare de mită! Un profesor lua mită de la studenți pentru a-i promova…!

Descinderi în  mai multe județe printre care  și  Giurgiu, însoțite de percheziții la adresele unor giurgiuveni  suspecți  de dare de mită!

Ancheta vizează infracţiuni de luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, în mediul universitar…

Ancheta vizează studenții unei universități private, suspectați că au dat mită pentru licență.

Cele 20 de percheziţii au avut loc la adrese din Bucureşti şi din judeţele Alba, Buzău, Dâmboviţa, Covasna, Constanţa, Harghita, Prahova,  Braşov, Galaţi, Vrancea și Giurgiu.

Mai mulţi studenţi ai unei universităţi particulare cu sediul în municipiul Braşov sunt suspectaţi că au dat unui profesor bani şi diverse bunuri pentru a promova examenele anuale, inclusiv pe cel de licenţă, conform News.ro.

în fapt, în perioada 2023-2024, mai multe persoane – suspecţi în cauză – care au avut sau au şi în prezent calitatea de student la o universitate privată din municipiul Braşov, au remis, direct sau indirect, unui profesor din cadrul universităţii diverse sume de bani şi bunuri cu scopul facilitării promovării examenelor din cursul anului de studiu sau a examenului de licenţă”, informează,  printr-un comunicat, Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, care instrumentează acest dosar.

Printre suspecţii din dosar se numără şi profesorul ce a luat acești bani . Potrivit procurorilor, sumele primite variau între 500 şi 2500 de lei, sumele mai mici fiind cerute şi date pentru examenele anuale, în timp ce sume mai mari plăteau cei care doreau să promoveze, fără a învăţa, examenul de licenţă.

Printre cei suspectaţi că au plătit pentru a promova examenele sunt şi câțiva poliţişti şi un jandarm.

Iată că obiceiurile proaste se perpetuează în continuare, în ciuda eforturilor instituțiilor abilitate în a apăra Legea, de a dimnua cât mai mult numărul infracțiunilor.

Totodată constatăm, din cele de mai sus, în ce mod ajung astăzi în instituții cheie persoane incompetente și de ce s-ar impune o verificare la nivelul întregii țări, privind pregătirea personalului instituțiilor statului, în special a funcționarilor publici, respectiv o evaluarea anuală a acestora, o măsură mult  clamată cu fiecare ocazie dar nepusă în practică niciodată!

Sursa: Digi 24.

Articolul Percheziții în mai multe județe, inclusiv în Giurgiu, la suspecți  de dare de mită! Un profesor lua mită de la studenți pentru a-i promova…! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Descinderi în  mai multe județe printre care  și  Giurgiu, însoțite de percheziții la adresele unor giurgiuveni  suspecți  de dare de mită! Ancheta vizează infracţiuni de luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, în mediul universitar… Ancheta vizează studenții unei universități private, suspectați că au dat mită pentru licență. Cele […]

Articolul Percheziții în mai multe județe, inclusiv în Giurgiu, la suspecți  de dare de mită! Un profesor lua mită de la studenți pentru a-i promova…! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jipa Carmen
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/perchezitii-in-mai-multe-judete-inclusiv-in-giurgiu-la-suspecti-de-dare-de-mita-un-profesor-lua-mita-de-la-studenti-pentru-a-i-promova/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 6 iulie 2024 14:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.