Scandal uriaș! Stenogramele discuțiilor interceptate de procurori, în care șeful ANAF Giurgiu negocia, ca la piață, sumele pe care le cerea, administratorilor unor firme!

Scandal uriaș! Stenogramele discuțiilor interceptate de procurori, în care șeful ANAF Giurgiu negocia, ca la piață, sumele pe care le cerea, administratorilor unor firme!

Așa cum notam într-o ediție anterioară a cotidianului nostru,  șeful ANAF Giurgiu, Mihai SEBE, a fost ridicat de anchetatorii DNA pentru . Stenogramele din dosar arată cum acesta negocia ca la piață sumele pe care le aștepa, pentru a-i scăpa pe administratorii a două firme, de probleme avute…

Lanțul ilegalităților de la Giurgiu începea de la șeful din ANAF și se termina la administratorii companiilor. În documentul procurorilor pentru arestare apare persoana de legătură, cu un rol extrem de important în anchetă.

Din discuțiile depuse de procurori la dosar se vede cum șeful ANAF Giurgiu negociază la sânge sumele pe care le cerea pentru a-i scăpa pe administratorii firmelor de problemele cu legea.

În una dintre interceptări se  observă cum intermediarul îi expune problemele uneia dintre companii și îl întreabă cât vrea ca să îi scape de ele. Șeful din ANAF, Mihai Sebe  îi spune că suma pornește de la 10.000 de euro. Ulterior cad de acord pentru 15.000 de euro și vine cu propunerea ca diferența de 5.000 de euro să fie ulterior împărțită între ei.  În schimbul banilor, firma urma să primească un control timp de o săptămână, iar la final rezultatul să fie unul favorabil.

Într-o altă conversație, cei doi vorbesc despre controalele la una dintre cele două firme. Aici intermediarul din dosar îi cere șefului ANAF Giurgiu să nu trimită oamenii în control. Ca replică, acesta îi spune că va face asta, însă în schimbul sumei de 20.000 de lei.

                     CONȚINUT STENOGRAME 

                  (Discuții interceptate de procurori)

Sebe Mihai: Bă, ăia vor 10.000 de euro, vezi și tu cât poți să mai scoți!

Intermediar: 15.000 de euro, e bine?

Sebe Mihai: Da, și îi împărțim și noi pe ăștia!

Intermediar: Să nu-i mai facă alt control, te rog!

Mihai Sebe: Să mai aducă 20.000 de lei și este pe zero!

Intermediar: Hai că îl sun.

Mihai Sebe: Zic că este cel mai convenabil.

Mihai Sebe: Și fără sesizare!

Reprezentant firmă: Am fost să iau plicul de la ITM.

Intermediar: Pentru ce?

Reprezentant firmă: A venit amenda aia!

Intermediar: Nu plătești!

Reprezentant firmă: Păi spunea să plătesc 2.500 și să trimit dovada pe e-mail!

Intermediar: Las-o dracu!

 

Articolul Scandal uriaș! Stenogramele discuțiilor interceptate de procurori, în care șeful ANAF Giurgiu negocia, ca la piață, sumele pe care le cerea, administratorilor unor firme! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Așa cum notam într-o ediție anterioară a cotidianului nostru,  șeful ANAF Giurgiu, Mihai SEBE, a fost ridicat de anchetatorii DNA pentru . Stenogramele din dosar arată cum acesta negocia ca la piață sumele pe care le aștepa, pentru a-i scăpa pe administratorii a două firme, de probleme avute… Lanțul ilegalităților de la Giurgiu începea de […]

Articolul Scandal uriaș! Stenogramele discuțiilor interceptate de procurori, în care șeful ANAF Giurgiu negocia, ca la piață, sumele pe care le cerea, administratorilor unor firme! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jipa Carmen
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/scandal-urias-stenogramele-discutiilor-interceptate-de-procurori-in-care-seful-anaf-giurgiu-negocia-ca-la-piata-sumele-pe-care-le-cerea-administratorilor-unor-firme/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 6 iulie 2024 15:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.