Peste 4 milioane de ”grivne” descoperite de polițiștii de frontieră giurgiuveni, într-un autocar ce venea din Turcia

Peste 4 milioane de ”grivne” descoperite de polițiștii de frontieră giurgiuveni, într-un autocar ce venea din Turcia

4.220.000 ”grivne” (n.red.- Unitate monetară oficială a Ucrainei, echivalentul a peste 100.000 de euro), descoperite de polițiștii de frontieră giurgiuveni într-un autocar care venea din Turcia.

 Polițiștii de frontieră  din cadrul P.T.F. Giurgiu au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autocar, ascunse, într-un spațiu special amenajat, 4.220.000 grivne (monedă naţională a Ucrainei), echivalentul a 105.000 euro, conform cursului BNR, pentru care șoferul, un cetățean turc, nu a putut prezenta documente justificative privind declarația bancnotelor la intrarea în Comunitatea Europeană.

În data de 5 februarie, în jurul orei 5.00, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, un autocar, condus de un cetățean turc, în vârstă de 50 de ani, care efectua curse de transport persoane pe ruta Turcia-Ucraina.

Cu ocazia efectuării controlului de frontieră, aceștia au descoperit, ascunse într-un spațiu special amenajat în sistemul de aerisire al autocarului, mai multe pachete care conțineau 74 calupuri a câte 100 bancnote cu valoare individuală de 500 grivne și 26 calupuri a câte 100 bancnote cu valoare individuală de 200 grivne, care aparțineau șoferului, un cetățean turc, ce nu a putut prezenta documente justificative privind declarația bancnotelor la intrarea în Uniunea Europeană.

Astfel, polițiștii de frontieră giurgiuveni au solicitat sprijin lucrătorilor din cadrul Direcției Regionale Vamale București – Biroul Echipe Mobile, care au reținut întreaga sumă de 4.220.000 grivne, echivalentul a 105.000 euro.

Pentru nedeclararea sumei la intrarea în spațiul U.E., conform HG 707/2006 privind Codul Vamal al României, cetățeanul turc a fost amendat cu suma de 5.000 lei.

(Jurnal)

 

4.220.000 ”grivne” (n.red.- Unitate monetară oficială a Ucrainei, echivalentul a peste 100.000 de euro), descoperite de polițiștii de frontieră giurgiuveni într-un autocar care venea din Turcia.  Polițiștii de frontieră  din cadrul P.T.F. Giurgiu au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autocar, ascunse, într-un spațiu special amenajat, 4.220.000 grivne (monedă naţională a Ucrainei), echivalentul […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/peste-4-milioane-de-grivne-descoperite-de-politistii-de-frontiera-giurgiuveni-intr-un-autocar-ce-venea-din-turcia/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=peste-4-milioane-de-grivne-descoperite-de-politistii-de-frontiera-giurgiuveni-intr-un-autocar-ce-venea-din-turcia
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 6 februarie 2023 14:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.