Peste 70.000 de țigarete, descoperite  printre bagajele  șoferului unui microbuz

Peste 70.000 de țigarete, descoperite  printre bagajele  șoferului unui microbuz

Poliţiştii de frontieră din cadrul  Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit în urma unui control efectuat asupra unui microbuz 71.800 de țigarete, ascunse și nedeclarate. Țigările, de diferite mărci, aveau aplicate timbru fiscal bulgăresc, iar șoferul nu a putut prezenta documente de proveniență.

La data de 20.01.2024, în jurul orei 07:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară un cetățean bulgar, în vârstă de 43, aflat la volanul unui microbuz care circula pe ruta Bulgaria-Franța.

În urma controlului de frontieră efectuat, poliţiştii au descoperit, printre bagajele personale, cantitatea totală de 71.600 de țigarete  (3.580 pachete de țigări)Țigările, de diferite mărci, aveau aplicate timbru fiscal bulgăresc, iar șoferul nu a putut prezenta documente de proveniență.

Întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de aproximativ 90.000 lei, a fost indisponibilizată de către polițiști iar, în cauză, față de șoferul bulgar a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet. 

Poliţiştii de frontieră din cadrul  Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit în urma unui control efectuat asupra unui microbuz 71.800 de țigarete, ascunse și nedeclarate. Țigările, de diferite…


Autorul articolului Administrator
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/peste-70-000-de-tigarete-descoperite-printre-bagajele-soferului-unui-microbuz/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 20 ianuarie 2024 18:28

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.