Pictorul Dimitrie Vârbănescu, omagiat la Muzeul Teohari Antonescu

Pictorul Dimitrie Vârbănescu, omagiat la Muzeul Teohari Antonescu

Din luna septembie a acestui an , Pictorul suprarealist român Dimitrie Vârbănescu (1908, Giurgiu-1963, Paris) este Cetățean de onoare post-mortem al municipiului Giurgiu”  .
Acests a fost omagiat astăzi,  25 octombrie de Muzeul județean ”Teohari Antonescu”, prin vernisarea unei expoziții .
Expozițiaei dedicată pictorului Dimitrie Vârbănescu a cuprins creații artistice originale și publicații din colecțiile Muzeului, parte a fondului special achiziționat de instituție în anul 2009, cu sprijinul Primăriei municipiului Giurgiu.
În discursul de prezentare, muzeograful Emil Păunescu a adus în atenție informații cu valoare memorială despre tânărul Dimitrie Vârbănescu și familia acestuia, cu referiri la perioada petrecută în Giurgiu de către viitorul pictor.
Alături de reprezentanți ai unor instituții de cultură cu sediul în municipiul Giurgiu, la eveniment au participat personalități din conducerea Primăriei (viceprimarul Ionel Muscalu), consilieri locali, mass-media.
În completarea acestui eveniment, Muzeul (prin secția sa de istorie memorială) intenționează editarea unui volum de studii și documente dedicat pictorului Dimitrie Vârbănescu, înscris în planul editorial al anului viitor.

Din luna septembie a acestui an , Pictorul suprarealist român Dimitrie Vârbănescu (1908, Giurgiu-1963, Paris) este Cetățean de onoare post-mortem al municipiului Giurgiu”  . Acests a fost omagiat astăzi,  25…


Autorul articolului Administrator
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/pictorul-dimitrie-varbanescu-omagiat-la-muzeul-teohari-antonescu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 25 octombrie 2023 15:27

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.