Președintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu, despre noua lege a pensiilor

Președintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu, despre noua lege a pensiilor

Pensiile vor crește cu 13,8% de la 1 ianuarie 2024. Noua lege a pensiilor, pe care am discutat-o în coaliția de guvernare, prevede recalcularea pensiilor de la 1 septembrie 2024, prin care o mulți pensionari vor beneficia de pensii mai mari. Nicio pensie nu va scădea.

Pensionarii nu trebuie să plătească prețul crizei economice! Au muncit întreaga viață și acum este legitim să le protejăm puterea de cumpărare.

De când este la guvernare (noiembrie 2019), PNL a majorat pensiile cu peste 40%. Valoarea punctului de pensie a crescut de la 1.265 lei în anul 2020 până la 1.785 lei cât este în prezent.

Pensiile bazate pe aceeași contribuție trebuie aibă aceeași valoare, este principiul pe care se va baza noua lege a pensiilor. În prezent, la aceeași contribuție există diferențe chiar și de câteva sute de lei la pensiile în plată.

La calcularea pensiilor, vor fi luate în calcul și veniturile care acum nu sunt în baza de calcul a pensiei, dar pentru care s-a plătit CAS, precum acordul global sau al treisprezecelea salariu – notează, pe pagina sa oficială, europarlamentarul Dan Motreanu, președintele PNL Giurgiu.

Pensiile vor crește cu 13,8% de la 1 ianuarie 2024. Noua lege a pensiilor, pe care am discutat-o în coaliția


Autorul articolului Autor Reflectorul de Sud
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://reflectoruldesud.ro/presedintele-pnl-giurgiu-dan-motreanu-despre-noua-lege-a-pensiilor/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://reflectoruldesud.ro/feed/
Titlu original Reflectorul de Sud
Data originala articol 2 noiembrie 2023 13:32

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.