Primarul de la Ruse – demersuri la Ministerul Mediului din România, împotriva incineratorului din Giurgiu

Primarul de la Ruse – demersuri la Ministerul Mediului din România, împotriva incineratorului din Giurgiu

Agenșia de presă BTA anunță că primarul oraşului bulgar Ruse, Pencho Milkov, s-a adresat ministrului român al Mediului, Mircea Fechet, căruia i-a transmis îngrijorările cetăţenilor din Ruse cu privire la construirea unui incinerator pentru deşeuri medicale şi animale în oraşul Giurgiu (situat pe malul opus al Dunării faţă de Ruse).

Anunţul a fost făcut marţi de centrul de presă al oraşului Ruse.

O scrisoare a fost trimisă zilele trecute şi ministrului bulgar al Mediului şi Apei, Julian Popov, în care sunt anexate toate declaraţiile împotriva construcţiei depuse la sediul primăriei, precum şi petiţia lansată de cetăţeni, la care au participat aproape 1.700 de locuitori din Ruse.

Primăria din Ruse a informat că o altă petiţie împotriva construcţiei incineratorului a fost adresată municipalităţii. Au fost primite, de asemenea, şi alte opinii negative. Toate acestea vor fi transmise ministrului bulgar Popov.

Directorul Inspectoratului Regional pentru Mediu şi Apă din Ruse, Tsonka Hristova, a anunţat în urmă cu câteva zile că inspectoratul a emis un aviz negativ asupra unei propuneri de proiect privind construcţia unei instalaţii de incinerare a deşeurilor medicale şi animale, întrucât evacuările de la această instalaţie ar putea ajunge la oraşul Ruse de peste Dunăre. (Agerpres.ro)

Agenșia de presă BTA anunță că primarul oraşului bulgar Ruse, Pencho Milkov, s-a adresat ministrului român al Mediului, Mircea Fechet,


Autorul articolului Autor Reflectorul de Sud
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://reflectoruldesud.ro/primarul-de-la-ruse-demersuri-la-ministerul-mediului-din-romania-impotriva-incineratorului-din-giurgiu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://reflectoruldesud.ro/feed/
Titlu original Reflectorul de Sud
Data originala articol 31 august 2023 13:32

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.