PSD – demersuri spre asocierea C.J. Giurgiu și sectorul 4 București pentru un nou aeroport la Giurgiu

PSD – demersuri spre asocierea C.J. Giurgiu și sectorul 4 București pentru un nou aeroport la Giurgiu

Consilierii generali ai Capitalei se află la această oră într-o întrunire, pentru o şedinţă extraordinară convocată de grupul PSD având pe ordinea de zi împuternicirea Consiliului Local al Sectorului 4 de a se asocia cu Consiliul Judeţean Giurgiu, în vederea finanţării şi realizării în comun a proiectului ce vizează edificarea şi operaţionalizarea unui aeroport internaţional în judeţul Giurgiu.

Lipsa extinderii reţelei de metrou, și aglomerarea traficului rutier ce tranzitează Capitala spre nord, către cele două aeroporturi Otopeni şi Băneasa, au dus la accentuarea aglomerării rutiere în zona de sud a Capitalei, pe arterele ce unesc judeţul Giurgiu de Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti.

Operaționalizarea aeroportului din judeţul Giurgiu va duce la diminuarea aglomerării şi creşterea calităţii aerului, prin eliminarea din traficul zilnic a unui număr considerabil de maşini.

Fonduri externe, nerambursabile pentru un nou aeroport la Giurgiu

Se menţionează că, pentru a demara realizarea şi finanţarea investiţiei, inclusiv elaborarea documentaţiei tehnice necesare, este necesar un protocol de asociere între autorităţile locale din Giurgiu şi cele din Sectorul 4. Se preconizează că proiectul va fi realizat prin fonduri externe nerambursabile sau din alte surse legal constituite, inclusiv prin înfiinţarea unei societăţi care să realizeze activităţile necesare operaţionalizării acestui obiectiv.

Consilierii generali ai Capitalei se află la această oră într-o întrunire, pentru o şedinţă extraordinară convocată de grupul PSD având pe ordinea de zi împuternicirea Consiliului Local al Sectorului 4…


Autorul articolului Redacție Giurgiu-Tribune
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/psd-demersuri-spre-asocierea-c-j-giurgiu-si-sectorul-4-bucuresti-pentru-un-nou-aeroport-la-giurgiu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 18 octombrie 2023 13:27

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.