Putin a cerut implementarea masivă a inteligenței artificiale

Rusia trebuie să implementeze masiv inteligența artificială în diferite domenii de activitate, a declarat președintele Vladimir Putin la conferința ”Sber” (Sberbank – n.r.), relatează RIA Novosti.

Potrivit șefului statului, este un obiectiv pentru următorii zece ani. „Ea (implementarea – n.r.) trebuie să acopere toate sectoarele economiei, sfera socială și sistemul de administrare a statului”, a spus liderul de la Kremlin.

În acest sens, președintele a trasat mai multe sarcini.

– Guvernul trebuie să organizeze tranziția structurilor statului spre un sistem de inteligență artificială, folosind în acest scop o abordare axată pe platforme.

– De asemenea, Cabinetul de miniștrii trebuie să actualizeze strategiile de transformare digitală în toate sectoarele, inclusiv în industrie, ținând cont de dezvoltarea inteligenței artificiale.

– Guvernul și Alianța din sfera Inteligenței Artificiale au primit misiunea de a elabora un clasament al unităților din învățământul superior în funcție de calitatea competențelor lor de formare în acest domeniu.

– Serviciul Federal de Taxe și Impozite a primit sarcina de a monitoriza îndeaproape gradul de utilizare și viteza instrumentelor dezvoltate pentru mediul de afaceri în domeniul inteligenței artificiale.

– Ministerul Sănătății trebuie să acorde o atenție deosebită digitalizării și utilizării soluțiilor tehnologice, în special pe linia de asistența medicală primară.

– Rosatom și Căile Ferate Ruse au primit misiunea ca, împreună cu universități, să organizeze o conferință privind noile tehnologii de calcul și transfer de date.

În plus, șeful statului a cerut să fie acordat sprijinul necesar producătorilor autohtoni, care dezvoltă tehnologii cloud. De asemenea, Putin a solicitat modificarea cerințelor și reglementărilor care împiedică implementarea inteligenței artificiale.

În plus, Putin a subliniat că fiecare proiect național și program de stat trebuie să cuprindă măsuri de extindere a utilizării noilor tehnologii, iar companiile trebuie să reflecte acest lucru în planurile lor de investiții. Șeful statului a propus, de asemenea, instituirea unui premiu anual destinat oamenilor de știință, inginerilor și companiilor care lucrează în domeniul inteligenței artificiale.

Președintele i-a rugat pe Serghei Sobianin, primarul Moscovei, și Andrei Vorobiov, guvernatorul Regiunii Moscova, să folosească platforma Consiliului de Stat pentru a pune în aplicare, în alte regiuni, experiența lor în utilizarea inteligenței artificiale. Potrivit precizărilor sale, Capitala a făcut un pas fundamental înainte pe calea transformării digitale a diferitelor sfere ale economiei urbane. La rândul ei, Regiunea Moscova se află în pragul implementării unui proiect de referință cu introducerea pe scară largă a tehnologiilor de inteligență artificială, a subliniat șeful statului.

Liderul rus a adăugat că astăzi Rusia are realizări științifice și cercetători unici care creează „tehnologii revoluționare ale noii ere”. Potrivit președintelui, pe anumite segmente din sfera inteligenței artificiale, țara a luat-o înainte, iar aceste eforturi trebuie intensificate. Putin a subliniat că importanța progreselor în acest domeniu este colosală, deoarece de ele depinde locul Rusiei în lume și suveranitatea ei.

Sursa Read More

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.