Raed Arafat, despre persoanele care se întorc în România din „zona roşie”: Doar cei vaccinaţi nu intră în carantină, regula rămâne neschimbată

Astfel, rămâne în continuare în vigoare regula că persoanele care sosesc sau care revin în ţară dintr-un stat aflat pe lista roşie, intră în carantină dacă nu sunt vaccinate complet, a afirmat şeful DSU, Raed Arafat, pentru HotNews.ro.

Cine nu stă în carantină la intrarea în România:

Persoanele vaccinate împotriva COVID-19
Copiii mai mici de 6 ani – fără test
Copiii între 6 şi 16 ani cu test PCR negativ
Persoanele care călătoresc în România pentru o şedere mai scurtă de 72 de ore – cu test negativ

ANAT a solicitat vineri clarificări autorităţilor afirmând că potrivit DSU, turiştii nevaccinaţi reveniţi din ţările roşii nu intră în carantină dacă prezintă test PCR negativ, însă potrivit hotărârii CNSU turiştii nevaccinaţi veniţi din ţările roşii intră în carantină.

De altfel Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat joi noua listă a statelor cu risc epidemiologic ridicat, în funcţie de rata de incidenţă cumulată a cazurilor de COVID. Ea intră în vigoare în 1 august, pentru a nu afecta cetăţenii români care se întorc în ţară în acest sfârşit de săptămână, potrivit autorităţilor.

Astfel, în zona roşie intră Grecia şi Irlanda, în timp ce Franţa, Belgia, Israel, Statele Unite ale Americii, Islanda au intrat pe lista galbenă.

Se menţin pe lista roşie şi Marea Britanie, Spania, Portugalia şi Olanda.

SURSĂ ARTICOL

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.