Raluca Turcan, despre eliminarea primei categorii de pensii speciale: ‘Este un gest de respect’

Parlamentul a votat miercuri pentru eliminarea unei prime categorii de pensii speciale, ceea ce este fără îndoială un pas important, a transmis, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, pe Facebook, potrivit Agerpres, citat de stiripesurse.ro.

Raluca Turcan

„Astăzi, Parlamentul a votat pentru eliminarea unei prime categorii de pensii speciale, ceea ce este fără îndoială un pas important. Este un gest politic care mă îndeamnă să cred că vom reuşi, în perioada următoare, să avem o lege care să aducă un echilibru între contributivitate şi criteriul favorizant în cazul pensiilor speciale”, a scris Raluca Turcan.

Ea a menţionat că identificarea unei soluţii legislative pentru pensiile speciale este unul dintre pilonii reformei sistemului de pensii publice pe care şi-a propus să o ducă la capăt în următoarea perioadă.

„Este un gest de respect faţă de milioanele de pensionari din ţară, acela de a crea un sistem de pensii echitabil şi corect, care să nu mai permită ca unii pensionari din România (mulţi fără a îndeplini nici criteriul vârstei, nici pe cel al stagiului de cotizare) să aibă o pensie medie de peste 9 000 lei, în timp ce pentru 5 milioane de pensionari pensia medie este de 1 500 lei”, a menţionat Raluca Turcan.

Plenul Parlamentului a adoptat, miercuri, abrogarea pensiilor speciale ale senatorilor şi deputaţilor.

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.