”Recoltă” bogată, în ultimul timp, la Poliția de Frontieră: bunuri de circa 500.000 de euro, confiscate la Vama Giurgiu

”Recoltă” bogată, în ultimul timp, la Poliția de Frontieră: bunuri de circa 500.000 de euro, confiscate la Vama Giurgiu

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra mai multor mijloace de transport în a doua jumătate a lunii septembrie, aproximativ 15.000 articole vestimentare, încălțăminte, articole de marochinărie, de parfumerie și jucării, toate purtând însemnele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

 În perioada 16-29.09.2023, cu ocazia controalelor specifice pe sensul de intrare, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au oprit mai multe mijloace de transport.

Ca urmare a acestor controale, colegii noștri au descoperit, disimulate printre bagaje, aproximativ 15.000 de bunuri constând în articole vestimentare, încălțăminte, marochinărie, articole de parfumerie și jucării, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, colegii noştri au stabilit că bunurile descoperite aparțin unor cetățeni turci, români, bulgari și polonezi, cu vârste cuprinse între 23 și 64 ani. Persoanele în cauză nu deţineau documente de provenienţă pentru produsele menţionate anterior.

Bunurile, estimate la o valoare de aproximativ 2.500.000 lei (500.000 euro) dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

IPTF Giurgiu

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra mai multor mijloace de transport în


Autorul articolului Autor Reflectorul de Sud
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://reflectoruldesud.ro/recolta-bogata-in-ultimul-timp-la-politia-de-frontiera-bunuri-de-circa-500-000-de-euro-confiscate-la-vama-giurgiu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://reflectoruldesud.ro/feed/
Titlu original Reflectorul de Sud
Data originala articol 29 septembrie 2023 15:32

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.