Rotary Club Danubius Giurgiu continua seria de acțiuni de prevenire și combatere a consumului de stupefiante, “Drogul, calea spre infern”!

Rotary Club Danubius Giurgiu continua seria de acțiuni de prevenire și combatere a consumului de stupefiante, “Drogul, calea spre infern”!

Rotary Club Danubius Giurgiu continua seria de acțiuni de prevenire și combatere a consumului de stupefiante, “Drogul, calea spre infern”! Luni, 13 noiembrie a.c., in sala mare a teatrului Tudor Vianu, alături de expertul antidrog, Catalin Țone, au venit personalități ale sportului românesc și ale lumii artistice, marele campion Marian Drăgulescu și Bodo, binecunoscutul solist al trupei Proconsul, dar și Lucian Ibanescu, un fost consumator de droguri cu o poveste de viața impresionanta! Având certitudinea ca mesajele transmise către tineri, “stați departe de droguri”, “căutați-va dependente pozitive”, dezvoltați-va talentele”, au avut impactul dorit, acțiunile Clubului Rotary Danubius Giurgiu vor continua chiar din viitorul apropiat!

Rotary Club Danubius Giurgiu în parteneriat cu Inspectoratul Școlar judetean a desfășurat pe 13 noiembrie 2023 cel de al doilea eveniment cu tema ,,DROGUL -CALEA SPRE INFERN’’, în incinta Teatrului Tudor Vianu , activitate adresată liceenilor din municipiul Giurgiu, cadrelor didactice si părinților, având ca scop prevenirea și combaterea consumului de substanțe interzise.

Invitatul special, prof. dr. Cătălin Țone, expert antidrog și antidoping a avut alături pe Bogdan Marian cunoscut ca ,,Bodo” solistul trupei Proconsul și pe renumitul gimnast Marian Dragulescu.

  • Cătălin Țone: „Consumul de substanțe interzise este din ce în ce mai des cauza unor tragedii la care oamenii asistă neputincioși. Dacă autoritățile caută soluții instituționale pentru limitarea fenomenului, specialiștii mizează pe cartea educației preventive. Rezultatele concrete necesită timp, resurse finaciare și umane”.

În cadrul evenimentului au fost abordate, printr-un discurs adaptat liceenilor, aspecte legate de consumul de droguri, prin prezentarea experiențelor din viața unui fost consumator, dar și prin exemple practice și filmulețe educative.

  • Lucian Ibănescu, un tânăr la care, dacă te uiți, ai jura că nu a făcut nimic greșit la viața lui, dar care, contrar aparențelor a căzut în capcana care atrage tot mai mulți tineri…drogurile. Își spune povestea peste tot în țară, unde, ca și azi, la Giurgiu, încearcă să combată fenomenul drogurilor, aflat în expansiune. La 14 ani a fumat primul joint de marijuana, chiar înainte de Balul Bobocilor.

Scopul acestor activități interactive este acela de a crește nivelul de sensibilizare și responsabilizare a elevilor, în scopul oferirii de modele pozitive atât de necesare.

„România are o problemă cu consumul de droguri, iar vârsta celor care încearcă prima dată o substanță interzisă este din ce în ce mai mică. Realitatea în care trăim, pericolele care atacă viața adolescenților, traficul și consumul de droguri, ne obligă în permanență la noi abordări în lupta antidrog. Acțiunile Clubului Rotary Danubius Giurgiu pe această linie vor continua! Multumim tuturor pentru participare și implicare”, a declarat președintele Rotary Club Danubius Giurgiu, Costin Răduca.

The post Rotary Club Danubius Giurgiu continua seria de acțiuni de prevenire și combatere a consumului de stupefiante, “Drogul, calea spre infern”! appeared first on Informatia de Giurgiu.

Rotary Club Danubius Giurgiu continua seria de acțiuni de prevenire și combatere a consumului de stupefiante, “Drogul, calea spre infern”! Luni, 13 noiembrie a.c., in sala mare a teatrului Tudor Vianu, alături de expertul antidrog, Catalin Țone, au venit personalități ale sportului românesc și ale lumii artistice, marele campion Marian…

The post Rotary Club Danubius Giurgiu continua seria de acțiuni de prevenire și combatere a consumului de stupefiante, “Drogul, calea spre infern”! appeared first on Informatia de Giurgiu.


Autorul articolului Mitroi Mariana
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://www.informatiadegiurgiu.ro/rotary-club-danubius-giurgiu-continua-seria-de-actiuni-de-prevenire-si-combatere-a-consumului-de-stupefiante-drogul-calea-spre-infern/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://www.informatiadegiurgiu.ro/feed/
Titlu original Informatia de Giurgiu
Data originala articol 16 noiembrie 2023 01:23

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.