Rusia a anunțat că SUA refuză să contribuie la o soluționare pașnică a crizei din Ucraina

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, a vorbit despre refuzul Washingtonului de a contribui la o rezolvare pașnică a crizei din Ucraina, relatează Lenta.ru.

Potrivit spuselor sale, redate într-o postare pe canalul de Telegram al misiunii diplomatice, partea americană continuă să ”toarne gaz peste focul” conflictului ucrainean. ”Alocarea, în acest scop, a unui pachet suplimentar de 1 miliard de dolari confirmă faptul că SUA nu intenționează să asculte vocea rațiunii și nu au de gând să contribuie la o soluționare pașnică a crizei”, a subliniat diplomatul.

Antonov a adăugat că Washingtonul se implică tot mai mult în conflict, ”apropiindu-se de o linie periculoasă în confruntarea” cu Moscova.

”O astfel de linie nu va oferi nimic bun pentru pace și securitate, doar va prelungi agonia regimului ucrainean”, a subliniat el.

Anterior, Pentagonul a declarat că SUA vor aloca Ucrainei ajutor militar în valoare de un miliard de dolari. Acest pachet de ajutor inclusiv 1000 de sisteme antitanc Javelin, sute de lansatoare de grenade antitanc AT4 și 50 de vehicule medicale blindate. În plus, Ucraina va primi proiectile pentru sistemul de rachete cu lansare multiplă HIMARS, precum și 75.000 de proiectile pentru artilerie de 155 mm. În următoarele luni, SUA vor preda Kievului sisteme mobile de apărare aeriană NASAMS.

Sursa Read More

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.