Rusia pregătește un program de repatriere a specialiștilor compatrioți

Instituțiile ruse primesc numeroase mesaje de la rușii care, la timpul lor, s-au mutat să trăiască peste hotare. Unii recunosc că, pentru ei și famiile lor, viața în unele state nu este confortabilă, în special acolo unde se exercită presiuni asupra rușilor, scrie cotidianul ”Izvestia”, citând surse din aproapierea guvernului. 

Printre acești cetățeni sunt numeroși specialiști de înaltă calificare, de care economia rusă are o deosebit de mare nevoie. 

”Din partea specialiștilor de înaltă calificare există cereri pentru a se întoarce în țară pe fondul presiunii care se pune pe rușii care trăiesc peste hotare. Aceste mesaje au un caracter destul de masiv, de aceea a apărut ideea cu programele de întoarcere a acelor persoane care aduc cu ei cunoștințe și experiența proprii din străinătate”, a explicat unul dintre interlocutorii ”Izvestia”. 

Potrivit spuselor sale, ”există cu siguranță” cerere pentru programe de întoarece. 

Biroul de presă al Ministerului Industriei și Comerțului a confirmat că au loc astfel de discuții. 

”Rusia are un program de repatriere, în vigoare începând din 2007. În prezent, se discută despre dezvoltarea pe mai departe a acestui program și despre facilități suplimentare pentru atragerea rușilor, specialiști cu înaltă calificare în diferite domenii”, a precizat ministerul. 

Instituția a adăugat că măsurile de care pot beneficia deja repatriații vizează compensații pentru cheltuielile cu mutarea, plata unei indemnizații pe șase luni în cazul în care nu există altă sursă de venit și alte beneficii sociale.

Sursa Read More

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.