S-a aflat despre planurile Washingtonului de a da un nume misiunii americane din Ucraina

În următoarele săptămâni, Administrația președintelui SUA, Joe Biden, intenționează să dea un nume misiunii din Ucraina și să numească la conducerea ei un general care să coordoneze eforturile de instruire și de acordare de ajutor, susține cotidianul The Wall Street Journal, citând oficiali americani.

Autorul articolului precizează că numele misiunii va fi similar celor date operațiunilor militare din Irak și Afganistan, ”Iraqi Freedom” și, respectiv, ”Enduring Freedom”. În același timp se subliniază că apariția unui nume are o mare importanță birocratică, deoarece atrage după sine o finanțare punctuală pe termen lung, precum și posibilitatea de a obține o plată specială pentru militarii care participă la operațiune.

”Alegerea generalului care, după toate probabilitățile, va avea două sau trei stele, va presupune crearea unei echipe care va răspunde de coordonarea eforturilor, de trecerea de la efoturi singulare de instruire și acordare de ajutor la o susținere a ucrainenilor pe mulți ani de acum înainte”, se arată în articol.

Anterior, președintele SUA, Joe Biden, a declarat că Washingtonul va acorda Kievului cel mai mare pachet de ajutor militar în valoare de 2,98 miliarde de dolari. Cu aceste fonduri, Ucraina va putea cumpăra sisteme de apărare aeriană, sisteme de artilerie și muniția aferentă, precum și sisteme de război electronic.

Sursa Read More

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.