Sâmbătă, la Giurgiu – ”RALIU MEMORIAL Giurgiu – 1904” – o gală a ”bătrânelor Doamne, pe patru roți!”

Sâmbătă, la Giurgiu – ”RALIU MEMORIAL Giurgiu – 1904” – o gală a ”bătrânelor Doamne, pe patru roți!”

Sâmbătă, 23 septembrie, la Giurgiu va fi organizat evenimentul automobilistic ”RALIU MEMORIAL Giurgiu – 1904”, ediția 2023.

El va începe – după cum ne declara Răzvan Meclea, organizatorul acestui eveniment cu totul special –  la ora prânzului (12.00), în centrul Municipiului, pe strada Mircea cel Bătrân și va alinia bătrânele  Doamne auto, extrem de bine întreținute, aduse de proprietari din mai multe colțuri ale țării , dornici a-și etala ”bătrânele doamne pe patru roți”, ediția de anul acesta a RETROMOBIL!

În anul 1904 a avut loc primul raliu românesc care s-a dovedit a fi o „naprasnica intrecere” născută din pasiunea pentru automobil și viteză. Raliul automobilistic pe ruta București-Giurgiu și retur a fost anunțată cu o săptămâna înainte prin răspândirea în București a 20 de mii de afișe, iar șoseaua până la Giurgiu a fost stropită cu un liant special preparat de o fabrică de ulei pentru a limită ridicarea prafului. Cursa a fost câștigată de unul dintre cei mai buni piloți români, George Valentin Bibescu, cu 108 minute și o medie orară de 66 de km cu un autoturism Mercedes 40 CP, care obține cea mai mare viteză de până la acea dată în Europa, într-o cursă pe șoselele publice. Astfel, România s-a înscris între pionierii curselor auto, fiind a șasea țara din lume care a organizat competiții automobilistice.

dr. Alexandru Filimon

Articolul Sâmbătă, la Giurgiu – ”RALIU MEMORIAL Giurgiu – 1904” – o gală a ”bătrânelor Doamne, pe patru roți!” apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Sâmbătă, 23 septembrie, la Giurgiu va fi organizat evenimentul automobilistic ”RALIU MEMORIAL Giurgiu – 1904”, ediția 2023. El va începe – după cum ne declara Răzvan Meclea, organizatorul acestui eveniment cu totul special –  la ora prânzului (12.00), în centrul Municipiului, pe strada Mircea cel Bătrân și va alinia bătrânele  Doamne auto, extrem de bine […]

Articolul Sâmbătă, la Giurgiu – ”RALIU MEMORIAL Giurgiu – 1904” – o gală a ”bătrânelor Doamne, pe patru roți!” apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/sambata-la-giurgiu-raliu-memorial-giurgiu-1904-o-gala-a-batranelor-doamne-pe-patru-roti/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 18 septembrie 2023 22:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.