Scandalul alegerilor de la Sectorul 1. Documentul care zdruncină mandatul lui Clotilde Armand

Scandalul alegerilor de la Sectorul 1 a izbucnit după difuzarea unor imagini în care persoane despre care se afirma că ar fi membri ai USR-PLUS umblau la sacii cu voturi pentru Primăria Sectorului 1 al Capitalei.

Fostul primar PSD al Sectorului 1 Daniel Tudorache a depus o plângere legată de rezultatul alegerilor şi a reclamat comiterea unor infracţiuni de către Dan Barna, preşedintele USR, procurorul Nicolae Sprâncu – preşedintele Biroului Electoral Sector 1 şi Andrei Nicolescu, membru USR.

Procurorul Sorin Iaşinovschi de la Secţia Specială pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a dispus printr-o ordonanţă de delegare ca Poliţia Bucureşti să renumere toate voturile de la alegerile locale din Sectorul 1 din Bucureşti, câştigate de Clotilde Armand (USR) în dauna lui Dan Tudorache (PSD).

Recent, au apărut informaţii conform cărora Tudorache ar avea un avans în faţa lui Clotilde Armand, dar oficial nu s-au făcut niciun fel de precizări.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au anunţat, în 21 iunie, că ancheta nu a fost finalizată, termenul fiind prelungit până la 1 august, la cererea Poliţiei Capitalei, care a invocat volumul mare de muncă şi faptul că mulţi saci de voturi lipsesc fizic.

EVZ.ro are însă veşti proaste pentru Clotilde Armand. Conform sursei citate, imediat după alegerile locale care au avut duminică, 27. 09. 2020, chiar a doua zi, au fost introduse în sistemul național rezultatele provenite de la 138 de secții de votare din cele 166 câte erau în Sectorul 1. Potrivit acestora, candidatul Clotilde Armand avea un avans de 182 de voturi. În ziua următoare, pe 29.09., au mai fost urcate rezultatele de la încă 13 secții din cele 166, iar candidatul Dan Tudorache lua în acea zi un avans de 544 de voturi.

Pe 30.09. au fost urcate încă 2 secții din cele 166, iar candidatul Armand trecea în față cu 241 de voturi. Așadar, însumând, rezultă că după primele 3 zile de urcare în Sistem a datelor provenite de la 153 de secții de votare, din cele 166, candidatul Dan Tudorache avea un avans de 121 de voturi. Mai mult, datele sunt confirmate și de numărătoarea paralelă ținută chiar de partenerii de coaliție de la PNL.

Noi dezvăluiri în scandalul fraudării alegerilor la Primăria Sectorului 1. „Dan Tudorache a câştigat şi în numărătoarea PNL”
Conform unor calcule simple, din desfășurarea prezentată devenea clar că o eventuală victorie a candidatului Clotilde Armand intra sub semnul incertitudinii. Avea însă un as păstrat în mânecă: 13 secții nu încărcaseră datele în sistem de o săptămână. Rezultatele de la aceste secții au fost introduse în sistem după o săptămână, adică pe 04.10. Miraculos, în urma contabilizării voturilor aparent venite din aceste 13 secții de votare, candidatul Armand obținea o diferență favorabilă totală de 1125 de voturi. Terenul fusese pregătirt ăn cele mai mici detalii, conform evz.ro.  Casele de sondare i-au prezentat în ultimele ore ale agerilor pe candidații care trebuiau să câștige, pe Clotilde Armand și pe Nicușor Dan, ca având avansuri imense, de 10%, în fața contracandidaților lor, Daniel Tudorache și respectiv Gabriela Firea.

Scandalul alegerilor de la Sectorul 1. Documentul EVZ care dovedeşte frauda

Un pas greşit în cazul Sectorului 1 s-a făcut însă. Gruparea care o susţinea pe Clotilde Armand a intervenit în noapte de 28 spre 29 septembrie într-un mod absolut neaşteptat, atunci când mai mulţi susţinători au fost filmaţi într-o încăpere a Biroului de Circumscripție Electorală a Sectorului 1, unde manipulau sacii cu voturi. Grosolănia a continuat la procesele verbale, unde a fost decupat QR-ul şi s-a lipit de pe un proces verbal pe altul. Astfel, procesul-verbal devenea acceptat la citirea optică de către Sistem, iar cifrele înscrise în el erau luate oficial în calcul. Este interesant de văzut ce s-a întâmplat cu aceste procese-verbale la renumărare.  După acest proces, datele sunt urcate electronic pe platforma națională şi totul devenea cât se poate d elegal şi oficial.

De notat că 20 de secții de votare nu au procesul verbal atașat, adică voturile aferente lipsesc sau sunt distruse, aproape toți sacii predați sunt nesigilați și mulți dintre ei distruși sau rupți și umblați în ei. Aceste 20 de secții însumează 11.441 de votanți din totalul de 91.112 prezenți la vot, aproximativ 12.55%. Numai în 3 secții de votare s-au găsit diferențe între cifrele raportate ca finale și ceea ce au numărat procurorii: verificarea le-a arătat procurorilor că aproape 600 de voturi au fost înregistrate fals în contul candidatului Armand, potrivit aceleaiaşi surse.

Într-un final al numărătorii dispuse de SIIJ, bilanțul a fost unul mai mult decât clar: voturile exprimate în cele 146/166 secții – fără cele 20 cu procese verbale lipsă -, candidatul Tudorache a câștigat alegerile cu un avans de 1715 voturi.

Marcel Ciolacu: Clotilde Armand, conform documentelor strânse de către procurori şi Poliţia Română, a pierdut alegerile

Datele din anchetă par să fi ajuns deja şi la liderii politici. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine că s-au finalizat de numărat voturile din cei 1.509 saci cu buletine de vot din ancheta care vizează alegerile de la Setorul 1, iar Daniel Tudorache are ”peste 1.700 de voturi în plus”. ”Clotilde Armand, conform documentelor strânse de către procurori şi Poliţia Română, a pierdut alegerile”, susţine Ciolacu. Liderul PSD anunţă o implicare masivă, directă a PSD în strângerea semnăturilor pentru demiterea lui Clotilde Armand, deoarece doar un referendum mai poate schimba situaţia de fapt, indiferent de decizia instanţelor de judecată.

Marcel Ciolacu, anunţul serii! Ce au descoperit procurorii: „Clotilde Armand a pierdut alegerile!”

SURSĂ ARTICOL

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.