Clotilde Armand cere urgent rezilierea contractului cu Romprest. Consiliul Local Sector 1, convocat pentru a lua decizia în şedinţă extraordinară

Clotilde Armand cere urgent rezilierea contractului cu Romprest. Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare se află un singur proiect de hotărâre prin care primarul Sectorului 1 cere mandatarea în aşa fel încât să poată rezilia contractul de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza Sectorului 1.

„Potrivit referatului de aprobare pentru acest proiect, Compania Romprest Service SA a întrerupt nejustificat activitatea de colectare a deșeurilor municipal în următoarele perioade:
– 27 noiembrie- 25 decembrie 2020, când a fost întreruptă în mai multe episoade activitatea de colectare a deșeurilor din surse necontrolate;
– 31 mai – 18 iunie, când a fost întreruptă activitatea de colectare a tuturor catergoriilor de deșeuri;
– 27 iunie- prezent, când a fost întreruptă activitatea de colectare a deșeurilor municipal stradale.

Începând cu data de 27 iunie 2021, s-a constatat, în urma acțiunilor desfășurate de Poliția Locală Sector 1 și a numeroaselor sesizări primite de la cetățeni, că serviciul de salubrizare asigurat de compania Romprest Service SA nu mai funcționează pe raza Sectorului 1, aducându-se astfel atingere principiilor care reglementează acest serviciu public:
‒ protecția sănătății populației;
‒ responsabilitatea față de cetățeni;
‒ conservarea și protecția mediului înconjurător;
‒ asigurarea calității și continuității serviciului.

Conform estimărilor, la data de 21 iulie 2021, la nivelul Sectorului 1 s-au acumulat aproximativ 2.691 tone de deșeuri generate de populație, instituții publice și agenți economici. Depozitarea necontrolată a unei astfel de cantități de deșeuri, în creștere continuă, reprezintă o criză cu riscuri multiple:
– Risc epidemiologic;
– Risc pentru mediu înconjurător;
– Risc de perturbare a fluxurilor de circulație;
– Risc de încetinire a activității unor agenți economici;
– Risc ambiental pentru desfășurarea evenimentelor culturale și sportive din Capitală;
– Risc de tulburări sociale, cu manifestații cauzate de nemulțumire și panică”, se arată în mesajul publicat de Primăria Sectorului 1 pe Facebook.

Citeşte şi: Clotilde Armand cere din nou stare de alertă în Sectorul 1 şi continuă războiul cu Romprest. „S-au acumulat aproximativ 2.691 tone de deşeuri” Reacţia prefectului

Conform Primăriei Sectorului 1, adoptarea proiectului de hotărâre conduce la: sesizarea instanţei de judecată cu o acţiune având ca obiect rezilierea contractului de delegare; respectarea principiului continuităţii serviciului de utilitate publică; sancţionarea neexecutării culpabile a obligaţiilor contractuale de către operatorul delegat al serviciului public de salubrizare pe raza Sectorului 1.

Sursa citată susţine că operatorul delegat şi-a încălcat „în mod grav şi repetat” obligaţiile contractuale. Neexecutarea obligaţiilor esenţiale asumate de operator a fost constatată de Poliţia Locală – Direcţia Control Urban – Compartiment Protecţia Mediului, care a emis, în perioada 1 iunie – 19 iulie, 25 de procese-verbale de contravenţie, aplicând amenzi totale de 145.000 de lei.

Citeşte şi: Nouă lovitură pentru Clotilde Armand. Primarul Sectorului 1 a pierdut procesul cu Romprest pe prețurile din 2016-2019

SURSĂ ARTICOL

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.