Școlile Nr. 1 și 2 din Municipiul Giurgiu, un pericol pentru elevi. Consiliul Local și Primăria se spală pe mâini

Școlile Nr. 1 și 2 din Municipiul Giurgiu, un pericol pentru elevi. Consiliul Local și Primăria se spală pe mâini

Ferească Dumnezeu de un cutremur mai mare, în Giurgiu, că sute de copii sunt în pericol chiar la școlile în care învață.

Vorbim de Școlile Gimnaziale ”Sf. Gheorghe” (Nr.1) și ”Mircea cel Bătrân” (Nr.2) care sunt încadrate la clădiri cu risc seismic II, adică nu stau să cadă, dar în cazul unui seism vor fi avariate semnificativ.

Azi, consilierul local Gigica Peptănaru a tras un mare semnal de alarmă

Dânsa face parte din Consiliul de Admnistrație al Școlii Nr. 1 și după o vizită la școală a rămas oripilată de condițiile în care învață sute de copii: faianță spartă, toalete degradate, parchet vechi și extrem de deteriorat, pereți scorojiți, uși și ferestre depășite de vremuri.

Ca să o cităm ” O clădire care nu seamănă cu una din secolul XXI, ci cu o școală din secolul XVIII”.

Și de la revolta Gigicăi Peptănaru au început scuzele și lamentările, la rubrica DIVERSE a ședinței Consiliului Local de azi, 26 octombrie.

Lozinca de bază ”Nu sunt bani” a fost dezvoltată pe larg, din nou, atât de primarul Anghelescu. cât și de viceprimarul Marian Damian, ambii recunoscând realitatea, ambii fără soluții concrete.

De fapt, de  vreo 20 de ani încoace, niciun primar de Giurgiu nu a reușit să facă ceva pentru școlile astea prăpădite: ba proiectul depus a fost respins, ba nu s-a deschis axa de finanțare, ba nu se încadrează…

Păi, oameni buni, în 20 de ani se puteau construi școli noi, ca să scoatem copiii din mizeriile astea de clădiri, numite școli. Practic niște dărăpănături pe lângă care trecem, dăm din cap, facem o cruce și ne rugăm la Doamne, Doamne să nu zguduie pământul.

Care este soluția?

-”Să schimbăm ghidul” (n.red. ghidul de finanțare), zise primarul

-”Să scriem un proiect și să vedem dacă e acceptat”, zise Ianca Meca – dir. Direcția Programe Europene

Cu alte cuvinte…să facem NIMIC. Nu costă, nimic, mai cârpim pe ici pe colo și…Dumnezeu cu mila.

Până atunci, sutele de copii care merg la școlile Nr 1 și 2 din Giurgiu se uită cu jind la colegii lor din oraș care merg în școli moderne, au sală de sport, bănci noi și condiții NORMALE pentru anii în care trăim.

În loc de concluzie, căci vom reveni cu imagini din școlile groazei din Giurgiu ne permitem un  sfat pentru aleșii locali: Faceți un pelerinaj la cele două școli, uitați-vă în ochii copiilor și spuneți-le că la anu sunt alegeri, știți voi, alea unde discursul începe cu ”Vom face, vom drege.”

Ferească Dumnezeu de un cutremur mai mare, în Giurgiu, că sute de copii sunt în pericol chiar la școlile în care învață. Vorbim de Școlile Gimnaziale ”Sf. Gheorghe” (Nr.1) și…


Autorul articolului Redacție Giurgiu-Tribune
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/scolile-nr-1-si-2-din-municipiul-giurgiu-un-pericol-pentru-elevi-consiliul-local-si-primaria-se-spala-pe-maini/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 26 octombrie 2023 19:27

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.