SONDAJ. Cu cine votează tinerii de până în 35 de ani! AUR domină clasamentul cu privire la intenţia de vot la alegerile parlamentare!

SONDAJ. Cu cine votează tinerii de până în 35 de ani! AUR domină clasamentul cu privire la intenţia de vot la alegerile parlamentare!

Conform unui recent sondaj IRES, Partidul lui George Simion, AUR, se situează, cu 16%, pe primul loc în preferințele tinerilor între 18 și 35 de ani, pentru alegerile parlamentare. Urmează , la egalitate, USR și PNL!

Dintre cei care spun că merg sigur la vot, AUR este votat de 23% dintre repondenți.

Aceste date sunt conținute de un sondaj IRES, prezentat miercuri la Palatul Parlamentului. Marja de eroare este de +/- 3,5%.

            Alegerile prezidențiale – cea mai mare prezență la vot

Peste jumătate dintre tinerii chestionaţi spun că vor merge „cu siguranţă” la fiecare dintre cele patru runde de alegeri, iar un sfert dintre respondenţi se vor prezenta la vot „cel mai probabil”.

Alegerile prezidenţiale ar avea cea mai mare prezenţă la vot, 63% dintre tineri afirmând vă vor merge la vot cu siguranţă, în timp ce 24% vor vota „cel mai probabil”.

La alegerile europarlamentare şi la cele parlamentare, cele două categorii însumează 83%, iar la locale – 89%, arată cifrele IRES.

La scrutinul pentru Parlament din decembrie 2020, au votat doar 25% dintre tinerii de pe listele electorale, cea mai scăzută prezență din ultimii 4 ani.

           Pentru alegerile europarlamentare, 23% sunt indeciși

Pentru alegerile europarlamentare, institutul de sondare a măsurat Alianţa PSD-PNL, ca o coaliție, în timp ce la alegerile parlamentare cele două partide sunt măsurate separat.

Astfel, la europarlamentare, alianţa PSD-PNL ocupă primul loc, cu 18% intenţie de vot. Pe locul doi, se află AUR, cu 15%, urmat de Alianţa Dreapta Unită, care ar aduna 14% din voturile tinerilor. Locul patru din clasament este disputat de partidul S.O.S. România, condus de Diana Şoşoacă, şi de partidul REPER, condus de Dacian Cioloş, ambele adunând 3% din voturile tinerilor.

Cel mai mare procent este însă al tinerilor indecişi, aceştia reprezentând 23% din totalul răspunsurilor.

         La alegerile generale, AUR este pe primul loc…

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) domină clasamentul cu privire la intenţia de vot la alegerile parlamentare, unde PSD şi PNL sunt măsurate separat.

Astfel, 16% dintre tinerii chestionaţi au spus că vor alege AUR, pe locul doi în preferinţele lor fiind USR şi PNL, la egalitate cu 14%. PSD ar aduna 12% din voturile tinerilor. Pe locul patru se situează partidul S.O.S. România, cu un scor de 5%.

Ponderea tinerilor indecişi este mai mică decât la alegerile europarlamentare, 12% dintre tineri spunând că nu s-au hotărât încă pe cine să pună ştampila.

Sursa: CursDeGuvernare

Articolul SONDAJ. Cu cine votează tinerii de până în 35 de ani! AUR domină clasamentul cu privire la intenţia de vot la alegerile parlamentare! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Conform unui recent sondaj IRES, Partidul lui George Simion, AUR, se situează, cu 16%, pe primul loc în preferințele tinerilor între 18 și 35 de ani, pentru alegerile parlamentare. Urmează , la egalitate, USR și PNL! Dintre cei care spun că merg sigur la vot, AUR este votat de 23% dintre repondenți. Aceste date sunt […]

Articolul SONDAJ. Cu cine votează tinerii de până în 35 de ani! AUR domină clasamentul cu privire la intenţia de vot la alegerile parlamentare! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/sondaj-cu-cine-voteaza-tinerii-de-pana-in-35-de-ani-aur-domina-clasamentul-cu-privire-la-intentia-de-vot-la-alegerile-parlamentare/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 3 aprilie 2024 21:14

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.