Străzile comunei Săbăreni zac acoperite de gunoaie. Viceprimarul le transmite consătenilor pe WhatsApp că toate gropile din ţară s-au închis!?

Străzile comunei Săbăreni zac acoperite de gunoaie. Viceprimarul le transmite consătenilor pe WhatsApp că toate gropile din ţară s-au închis!?

Viceprimarul comunei Săbăreni – Giurgiu, FLORIN ENE, a născocit o lege care i-ar permite” să ascundă gunoiul sub preş”, cum bine titrau jurnaliștii de la Observator (Antena Tv).

Viceprimarul a ajuns până acolo încât a anunţat localnicii, prin mesaje pe Whats App că deşeurile nu vor mai fi colectate. El  le-a spus  oamenilor că s-au închis toate staţiile de sortare din ţară. În acest context , la acest moment, de la intrarea în comună şi până în curtea Primăriei, gunoaiele zac peste tot.

El le mai spune consătenilor că toate gropile din ţară s-au închis, aşa că localnicii trebuie să mai aştepte până vor scăpa de gunoaie.

O  Ordonanţă obligă primăriile să încheie contracte cu firme de salubritate care să colecteze, sorteze şi să ducă deşeurile la rampe din acelaşi judeţ.

Dar primăria din Săbăreni, Giurgiu, încă nu are contract legal în anul acesta cu o firmă de colectare a deşeurilor.

Așa că gunoaiele din Săbăreni, după cum declara o localnică reporterilor de la Observator, nu se ridică nici din curţile oamenilor, nici de la primărie. 

La rândul său, primarul din Săbăreni declară:„De la 1 ianuarie noi ne luptăm să putem duce gunoiul în altă parte şi nu ştim încă ce se va întâmpla. Dar asta nu înseamnă că nu luăm gunoiul”.

El le promite oamenilor  că de joi, gunoaiele vor fi ridicate din nou, dar  localnicii nu par să îl mai creadă. Aceștia  se întreabă îngrijorați unde vor mai putea duce gunoiul, bănuind că unii îl vor duce prin pădurile din împrejurimi.

Potrivit unor surse, gunoaiele din comuna Săbăreni nu mai pot fi ridicate pentru că judeţul Giurgiu nu are un plan de gestionare a deşeurilor pentru anul acesta. Problema ar putea fi rezolvată, în cel mai bun caz, luna viitoare, dacă licitaţiile pentru noile contracte de salubrizare nu vor fi contestate.

 Surse: stiri Observator

Viceprimarul comunei Săbăreni – Giurgiu, FLORIN ENE, a născocit o lege care i-ar permite” să ascundă gunoiul sub preş”, cum bine titrau jurnaliștii de la Observator (Antena Tv). Viceprimarul a ajuns până acolo încât a anunţat localnicii, prin mesaje pe Whats App că deşeurile nu vor mai fi colectate. El  le-a spus  oamenilor că s-au […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/strazile-comunei-sabareni-zac-acoperite-de-gunoaie-viceprimarul-le-transmite-consatenilor-pe-whats-app-ca-toate-gropile-din-tara-s-au-inchis/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=strazile-comunei-sabareni-zac-acoperite-de-gunoaie-viceprimarul-le-transmite-consatenilor-pe-whats-app-ca-toate-gropile-din-tara-s-au-inchis
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 14 February 2023 16:57

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.