Suflu nou de judecători la CCR. UDMR înclină balanţa

Numit în 2013 de Camera Deputaţilor pentru un mandat de 9 ani la CCR, prin sprijinul partidului din care a făcut parte – PSD, Valer Dorneanu va părăsi instituţia după şase ani în care a şi condus-o. Al doilea judecător care va părăsi CCR este Mona Pivniceru, ajunsă la Curte cu sprijinul PNL şi prin votul Senatului din 2013. Cel de-al treilea judecător care spune adio CCR este fostul şef al DNA, Daniel Morar, numit în funcţie în 2013 de fostul preşedinte al României, Traian Băsescu.  

Klaus Iohannis şi PNL vor avea controlul a două dintre numiri, cea a Preşedinţiei şi cea a Senatului, în timp ce PSD o va face pe cea de la Camera Deputaţilor. În urma noii numiri, Klaus Iohannis va avea trei judecători numiţi de el, adică pe Livia Stanciu, Simina Tănăsescu şi noua propunere, în timp ce PNL va avea un singur magistrat pentru care a girat. Raportul de forţe PSD-PNL (Iohannis) în CCR va fi de 4 la 4. 

Social-democraţii îi au trimişi la Curtea Constituţională pe Marian Enache, Gheorghe Stan, Cristian Deliorga, dar mai urmează să fie găsit şi înlocuitorul lui Valer Dorneanu. Balanţa raporturilor de putere din interior va fi înclinată de magistratul provenit din rândurile UDMR, Attila Varga. 

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.