Țările pentru care România cere sprijin. „Sunt presiuni din partea Rusiei pe ele”

De ieri, 24 februarie 2022, ordinea mondială este amenințată, în urma deciziei Rusiei de a invada Ucraina. Pentru că nu este membru NATO sau UE, statul ucrainean este nevoit să se descurce cu propriile puteri în fața amenințării ruse. România, la fel ca alte state, privește cu neputință acest scenariu sumbru, în care nu poate interveni, însă cere sprijin pentru două dintre țările care se confruntă cu presiuni din partea Rusiei, în contextul noilor evenimente. Ministrul Afacerilor Externe a transmis informații importante.

Care sunt țările pentru care România cere sprijin, după ce mai multe presiuni

Bogdan Aurescu, Ministrul Afacerilor Externe, solicită sprijin pentru țările care sunt nevoite să facă față unor presiuni din partea Rusiei, după izbucnirea războiului din Ucraina. Joi, la reuniunea extraordinară a Consiliului Permanent al OSCE, reprezentantul României a condamnat acțiunea agresivă asupra statului ucrainean și a menționat că două state se confruntă cu presiuni din partea Rusiei, fiind necesar sprijin al altor țări. Republica Moldova și Georgia au fost precizate de către MAE. Bogdan Aurescu.

Liderul diplomației române a precizat că agresiunea militară a Rusiei asupra statului vecin reprezintă o acțiune care este condamnată în termeni fermi, care încalcă grav dreptul internațional și angajamentele internaționale pe care Federația Rusă și le-a asumat, dincolo de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, care implică inviolabilitatea frontierelor acesteia. Totuși, Vladimir Putin a ales să inițieze această acțiune brutală după recunoașterea unei așa-zise independențe a regiunilor ucrainene separatiste, pro-ruse, Donețk și Luhansk.

Republica Moldova și Georgia se confruntă cu presiuni din partea Rusiei

România, susține suveranitatea Ucrainei

În plus, Bogdan Aurescu a menționat faptul că România sprijină ferm păstrarea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei, fiind totodată respinsă „calea reprobabilă şi complet ilegală” a conflictului izbucnit cu violență, prin prezența armatei ruse într-un stat european. Conform Ministrului de Externe, România, împreună cu întreaga comunitate internațională, care crede în valorile democratice, nu este de acord cu acest comportament care, spune el, „subminează fundamentul relaţiilor internaţionale şi ordinea internaţională bazată pe norme”.

Agresivitatea lui Vladimir Putin nu trece neobservată de către comunitatea euroatlantică, astfel că sunt anunțate răspunsuri ferme, coordonate, împotriva Federației Ruse. Ministrul Aurescu a reluat solicitarea din partea statului nostru pentru oprirea operațiunilor militare ale Rusiei împotriva statului ucrainean și retragerea rușilor, încetând presiunile asupra teritoriului ucrainean.

Șeful diplomației române a lansat un apel internațional, făcând apel la asigurarea siguranței și securității membrilor Misiunii Speciale OSCE de Monitorizare în Ucraina. De asemenea, Bogdan Aurescu a reluat importanța susținerii statelor Republica Moldova și Georgia, care trec printr-o perioadă în care se confruntă cu presiuni din partea Rusiei.

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.