Tatăl șoferului prins drogat care a omorât doi tineri, le lua casele oamenilor care se împrumutau de bani, la el!

Tatăl șoferului prins drogat care a omorât doi tineri, le lua casele oamenilor care se împrumutau de bani, la el!

 Așa titrează un coleg din presa națională, de la tele9tv, un material referitor la groaznicul accident auto produs de tânăr drogat, aflat la volan în stațiunea 2 mai.

   Acesta relatează că Mihaela Lămâița Ciocea, fosta judecătoare la Curtea de Apel București, a postat pe pagina sa oficială de Facebook un comentariu referitor la tragicul accident rutier din stațiunea 2 Mai.

Fosta judecătoare a menționat că pe vremea când activa la Judecătoria Sectorul 3, Mihail Pascu, tatăl șoferului vinovat, era prezent frecvent în ședințele instanței, în perioada anilor 2000.

Prin anul 2000, pe când eram judecător începător la Judecătoria Sectorului 3 din București, acest “investitor imobiliar”, Mihai Pascu, era nelipsit din ședințele instanței .

Avea zeci de litigii cu români cărora le imprumutase bani cu camătă și le luase apoi apartamentele cu care aceștia garantasera împrumutul. Nu pentru că oamenii nu își plătisera datoriile, ci pentru că, în momentul când aceștia restituiau împrumutul sau ratele la împrumuturi, nu le mai dădea chitanță. Apoi, îi și executa silit.

Din nefericire, poziția noastră de magistrați era foarte delicată, vechiul Cod Civil interzicându-ne să acceptăm proba cu martori pentru plăți care depășeau 250 de lei. Eram deci legați de mâini și de picioare în a îi ajuta pe acești oameni, care încercau să probeze că își platisera datoria la cămătari, dar nu își dăduseră seama cât de important era să ceară chitanță liberatorie.

Vă reamintesc și faptul că românii nu cunoșteau regulile Codului Civil referitoare la împrumuturi, contractele de împrumut private fiind căzute în desuetudine în toată perioada comunistă. De fapt, întregul mecanism de spoliere nu era decât o inginerie gândită de cămătari și avocați lipsiți de scrupule, prevalându-se de naivitatea românilor, de lipsa de cultura juridică în domeniul dreptului privat, după 50 de ani de comunism, de limitările probatoriului impuse în materia restituirii împrumuturilor de Codul civil și de complicitatea celor care ar fi trebuit să impună măsuri corective în fața avalanșei de înșelătorii : Procurorul general, ministrul Justiției, avocații importanți și profesorii de drept.

Îmi amintesc că am soluționat totusi în favoarea imprumutatilor un caz sau două. Unul dintre împrumutați, un intelectual târăt în judecată, îmi spunea: “Dna președinta, devenisem atât de buni prieteni că mă jenam să îi cer chitanțe.”

Mihai Pascu avea avocați, dar era tot timpul prezent el însuși în instanță, deoarece se prevala și de aspectul lui de om serios, cu aspect de tip fin, înalt, cu plete, semănând mai mult a rocker decât a escroc!

Se pare că multe secrete și un trecut întunecat iese la iveală din cauza acestei tragedii care  ne arată cât putregai și ilegalități ascund zerourile din conturile unora cu bani, care eșuează ca părinți!

(Jurnal) 

Sursa: tele9tv

 

Articolul Tatăl șoferului prins drogat care a omorât doi tineri, le lua casele oamenilor care se împrumutau de bani, la el! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

 …Așa titrează un coleg din presa națională, de la tele9tv, un material referitor la groaznicul accident auto produs de tânăr drogat, aflat la volan în stațiunea 2 mai.    Acesta relatează că Mihaela Lămâița Ciocea, fosta judecătoare la Curtea de Apel București, a postat pe pagina sa oficială de Facebook un comentariu referitor la tragicul […]

Articolul Tatăl șoferului prins drogat care a omorât doi tineri, le lua casele oamenilor care se împrumutau de bani, la el! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/tatal-soferului-prins-drogat-care-a-omorat-doi-tineri-le-lua-casele-oamenilor-care-se-imprumutau-de-bani-la-el/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 23 august 2023 23:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.