Tinerii din comuna Călugăreni se unesc împotriva abuzului sexual: O Inițiativă pentru Prevenire și Sensibilizare

Tinerii din comuna Călugăreni se unesc împotriva abuzului sexual: O Inițiativă pentru Prevenire și Sensibilizare

Într-o inițiativă ce demonstrează angajamentul tinerelor din comunitatea noastră, un grup de adolescente din Călugăreni, județul Giurgiu, s-au unit pentru a lupta împotriva abuzului sexual. Aceste tinere au decis să își ofere vocea și să acționeze pentru a sensibiliza comunitatea asupra acestei probleme grave, dar adesea trecute cu vederea.

Una dintre inițiativele principale ale grupului a fost organizarea unor ateliere de informare și advocacy în școlile locale. Prin discuții deschise și interactive, aceste tinere au abordat subiecte sensibile legate de abuzul sexual, educându-i pe participanți despre semnele și simptomele acestuia și despre modalitățile de a cere ajutor. Cu ajutorul unor materiale informative și exemple relevante, ei au încurajat deschiderea și empatia în rândul colegilor lor.

Pentru a implica și mai mult comunitatea în lupta împotriva abuzului sexual, grupul a organizat dezbateri locale pe această temă importantă. În cadrul acestor evenimente, tinerii au discutat deschis despre cauzele și consecințele abuzului sexual, dar și despre modalitățile de prevenire și sprijinire a victimelor. Prin aducerea în prim-plan a acestei probleme, ei au încercat să stimuleze schimbarea de mentalitate și să încurajeze o comunitate mai responsabilă și solidară.

Pentru a ajunge la un număr cât mai mare de oameni din comunitatea lor, tinerii din Călugăreni au lansat și o campanie locală de informare despre abuzul sexual. Ei au adus în atenția tuturor semnele și simptomele abuzului sexual, impactul devastator asupra victimelor și importanța oferirii de sprijin și ajutor celor afectați.

Această inițiativă a adolescenților din comuna Călugăreni demonstrează că tinerii au puterea și voința de a face o schimbare în comunitatea lor. Prin educație, conștientizare și acțiune, ei își unesc forțele pentru a lupta împotriva abuzului sexual și pentru a crea un mediu mai sigur și mai empatic pentru toți locuitorii comunei noastre.

Despre Organizator

Organizația Viață și Speranță organizează și susține acțiuni concrete în profitul persoanelor care trăiesc cu HIV/SIDA, precum și a altor categorii de persoane vulnerabile (romi, copii și tineri, persoane cu dizabilități, persoane care suferă de tuberculoză, persoane dependente de droguri, persoane fără adăpost, persoane din mediul rural, persoane care practică sexul comercial, etc.) în special prin sprijinirea mecanismelor de antreprenoriat, angajabilitate, educație pentru sănătate, apărarea și promovarea drepturilor și educație. Mai multe despre Viață și Speranță, aici: https://viatasperanta.ro/

Despre Partener

Misiunea DGASPC Giurgiu este de a asigura persoanelor domiciliate pe raza sa de acțiune un sistem de asistența socială care să răspundă nevoilor identificate și să ofere o securitate socială universală și cuprinzătoare.

DGASPC Giurgiu are responsabilități în cazurile de abuz, rele tratamente, neglijare sau exploatare, inclusiv exploatare prin muncă, trafic de copii, repatrierea și reintegrarea socială a copiilor neînsoțiți, respectiv returnarea familiilor cu copii și acordarea de servicii de sprijin în funcție de nevoi.

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia).

Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

The post Tinerii din comuna Călugăreni se unesc împotriva abuzului sexual: O Inițiativă pentru Prevenire și Sensibilizare appeared first on Informatia de Giurgiu.

Într-o inițiativă ce demonstrează angajamentul tinerelor din comunitatea noastră, un grup de adolescente din Călugăreni, județul Giurgiu, s-au unit pentru a lupta împotriva abuzului sexual. Aceste tinere au decis să își ofere vocea și să acționeze pentru a sensibiliza comunitatea asupra acestei probleme grave, dar adesea trecute cu vederea. Una…

The post Tinerii din comuna Călugăreni se unesc împotriva abuzului sexual: O Inițiativă pentru Prevenire și Sensibilizare appeared first on Informatia de Giurgiu.


Autorul articolului Mitroi Mariana
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://www.informatiadegiurgiu.ro/tinerii-din-comuna-calugareni-se-unesc-impotriva-abuzului-sexual-o-initiativa-pentru-prevenire-si-sensibilizare/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://www.informatiadegiurgiu.ro/feed/
Titlu original Informatia de Giurgiu
Data originala articol 12 martie 2024 12:20

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.