TIR rămas suspendat 3 zile deasupra unei prăpastii de 100 m, după ce șoferul a fost ghidat greşit de GPS. Imaginile dau fiori VIDEO

Un camion plin cu marfă a rămas suspendat, timp de trei zile, la 100 de metri înălțime, pe un drum îngust de munte din nordul Chinei, după ce șoferul a fost ghidat greșit de GPS. Incidentul a avut loc în oraşul Chanhzhi din provincia Shanxi, în prima zi a noului an. Trei basculante grele au fost folosite pentru ca TIR-ul să nu cadă în valea adâncă. Imaginile înfiorătoare au făcut înconjurul lumii.

Camionul a rămas suspendat deasupra unei stânci

Șoferul camionului livra marfă în Changzhi din provincia Shanxi, China. Camionul a rămas blocat în timp ce urma o comandă rapidă sugerată de dispozitivul său de navigație prin satelit. A condus pe un drum de munte îngust, care era prea mic pentru TIR-ul lui mare. Roata din față a camionului a lovit marginea unei stânci din provincia Shanxi din nordul Chinei, lângă orașul Changzhou, după ce șoferul a încercat să dea înapoi.

TIR-ul abia mai stătea pe marginea drumului

Conducătorul auto a avut noroc că remorca nu a răsturnat camionul și nu a căzut în râpă. Cu toate acestea, pe măsură ce drumul s-a îngustat, șoferul a decis să se întoarcă, dar nu a reușit să facă manevra cu TIR-ul mult prea lung.

Imaginile șocante arată cât de aproape a fost camionul să se prăbușească de pe stânca de 100 de metri în China, după ce șoferul a fost ghidat greșit de GPS. Incidentul s-a petrecut pe 1 ianuarie 2022, în apropierea orașului Changzhi (provincia Shanxi din nordul Chinei).

Navigația l-a ghidat greșit pe conducătorul auto

Oficialii locali au spus că bărbatul care conducea a continuat de-a lungul drumului îngust de munte pentru că urma indicațiile de pe navigatorul său. În momentul în care a ajuns într-o porțiune prea îngustă, a încercat să dea cu spatele, însă vehicul a dărâmat parapeţii subţiri de pe margine, iar cabina TIR-ului a rămas suspendată, pe marginea prăpastiei, notează The Mirror.

Imaginile sunt înfiorătoare

Bărbatul a reușit, în mod miraculos, să iasă din cabina camionului, în timp ce acesta se clătina la 100 de metri deasupra solului. În imaginile filmate cu drone se vede cum camionul abia stă pe drum, cu partea dreaptă atârnând pe marginea hăului. În orice moment se putea prăbuși de pe stâncă. Potrivit unui martor la incident, în zonă ninsese recent, iar vehicul a alunecat.

„Această autostradă are o restricție în care lățimea maximă a oricărui vehicul nu trebuie să depășească 6,8 metri. Zilele trecute a nins și camionul a alunecat de pe șosea când a făcut un viraj, blocând complet traficul”, a declarat Wu, un șofer care conduce în spatele camionului.

Nimeni nu a fost rănit

Șoferul și un pasager au reușit să scape din cabină înainte de a încerca să salveze camionul de la prăbușirea în prăpastie. Salvatorilor le-au trebuit trei zile pentru a readuce TIR-ul înapoi pe drum. Aceștia au folosit trei basculante grele pentru a trage camionul înapoi pe carosabil. Drumul a fost redeschis circulației pe 4 ianuarie, după ce a stat închis trei zile din cauza mastodontului blocat deasupra prăpastiei.

[embedded content]

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.