Toamnă cu de toate la Giurgiu

Toamnă cu de toate la Giurgiu

Această toamnă a debutat în forță la Giurgiu: proteste, premiere, evenimente culturale, sportive, ecologice și de relaxare. Evenimentele continuă!

Dar să le enumerăm pe rând:

Vineri, 15 septembrie, elevii din ciclul primar au fost premiați pentru rezultate deosebite în cadrul evenimentului ”Gala Excelenței în Educației”, organizat de Consiliul Județean Giurgiu.

Sâmbătă, 16 septembrie, pentru multe localități din județ a fost zi dedicată ecologizării. De pildă, în localitatea Florești-Stoenești, peste 200 de copii, cadre didactice, voluntari, primarul Constantin Dumitru și angajații primăriei au marcat ”Sâmbăta curățeniei”. S-au adunat 150 de saci de gunoi de pe marginea șoselelor din comună.

Tot sâmbătă, în sala mare a Teatrului ”Tudor Vianu” a continuat ”Gala Excelenței în Educație”, unde au urcat pe scenă elevii cu merite deosebite din ciclurile gimnazila și liceal. În total circa 1.400 de elevi din județ au fost răsplătiți cu diplome și bani de Consiliul Județean.

Sâmbăta după-amiază a fost dedicată protestului.

Circa 300 de giurgiuveni s-au adunat în fața teatrului pentru a spune ”STOP incinerator”, o acțiune organizată de Ciprian Alexandru, la care s-au alăturat simpli giurgiuveni, locuitori din Ruse, Bulgaria, deputatul PNL, Alexandru Andrei, senatorul PSD, Marian Mina, președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, primarul Adrian Anghelescu și viceprimarul oarșului Ruse.

Duminică, 17 septembrie, a fost o zi dedicată sportului și relaxării.

Începem cu micii tenismani care s-au întrecut la ”Cupa de toamnă” de la Giurgiu, ediția a-IV-a, organizată de Cătălin Paraschiv Tennis Team, participarea fiind pe categorii: roșu, copii până în 8 ani și portocaliu 8-9 ani.

După un eveniment dedicat copiilor, a urmat unul dedicat adulților.

”Poiana Ciucaș” s-a aflat duminică la Giurgiu pentru a lansa Zona de relaxare amenajată de primăria Giurgiu.

Chiar dacă nu a fost multă lume, văru Sândel, invitatul de onoare, s-a asigurat că cei prezenți vor avea o zi de neuitat, cu muzică bună, jocuri, mici și bere.

În același timp, tot duminică, în timp ce unii se distrau, alții protestau.

În localitatea Florești-Stoenești, în Piața Sfatului s-a strigat ”Ne vrem Sabarul înapoi!”. Vorbim de locuitori din comunele Florești-Stoenești și Găiseni, traversate de râul Sabar, care a secat ”brusc” în această vară.

De fapt, Sabarul este ”ucis” de programul de îmbunătățiri funciare al celor de la ANIF Dâmbovița, motiv pentru care oamenii și autoritățile locale au ieșit în stradă pentru a împiedica un dezastru ecologic.

Marți, 19 septembrie, un memoriu va ajunge pe masa ministrului Mediului, grație senatorului Toma Petcu.

 

Toamna continuă la Giurgiu și cu o premieră…teatrală, de această dată.

Luni, 18 septembrie, giurgiuvenii sunt așteptați începând cu ora 19.00 la premiera piesei ” Ziua în care am înțeles”, pusă în scenă de Teatrul ”Tudor Vianu”, în regia lui Ioan Crețescu.

Vineri, 20 septembrie, giurgiuvenii sunt invitați la muzeu.

Muzeul Județean ”Teohari Antonescu”, în colaborare cu Muzeul Municipal Câmpulung prezintă vernisajul ”Din comorile etnografice ale Munteniei”. Evenimentul începe la ora 11.00.

Biblioteca Județeană nu se se lasă mai prejos.

În perioada 21-23 septembrie au loc Zilele Europene ale Patrimoniului, trei zile pline de evenimente care vor cuprinde lansări de carte, standuri cu vânzare, ateliere creative, expoziții, conferințe, proiecții de film și teatru.

Această toamnă a debutat în forță la Giurgiu: proteste, premiere, evenimente culturale, sportive, ecologice și de relaxare. Evenimentele continuă! Dar să le enumerăm pe rând: Vineri, 15 septembrie, elevii din…


Autorul articolului Redacție Giurgiu-Tribune
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/toamna-cu-de-toate-la-giurgiu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 18 septembrie 2023 12:27

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.