Ultimele momente înaintea vizitei istorice a premierilor Cehiei, Poloniei și Sloveniei. Au ajuns cu trenul la Kiev

Premierii Cehiei, Poloniei și Sloveniei au ajuns cu trenul la Kiev, pentru întâlnirea cu Volodimir Zelenski. Aceștia au făcut o călătorie simbolică, pentru a-și arăta solidaritatea față de poporul ucrainean. În timp ce oficialii discută cu președintele ucrainean, atacurile asupra capitalei continuă, iar primarul a interzis circulația pe străzi până joi dimineață.

Ultimele momente înaintea vizitei istorice a premierilor Cehiei, Poloniei și Sloveniei

Cei trei prim-miniști au ajuns în cursul serii la Kiev, pentru întâlnirea cu Zelenski, potrivit presei din Cehia. Oficialii trecuseră granița în Ucraina în această dimineață, într-o garnitură de tren, iar spre seară au ajuns la destinație. Vizita lor are drept scop atât prezentarea unui pachet de sprijin pentru Ucraina, cât și o componentă simbolică, de solidaritate cu poporul ucrainean.

Aici, în Kievul sfâșiat de război, se face istoria. Aici, libertatea luptă împotriva lumii tiraniei. Aici, viitorul tuturor este în balanță. UE sprijină UA, care poate conta pe ajutorul prietenilor săi – am adus acest mesaj la Kiev, astăzi”, se arată într-o postare pe Twitter.

Premierul polonez a transmis, prin intermediul unei postări pe Facebook, că vizita sa la Kiev are loc în cea de-a 20-a zi a „agresiunii criminale lansate de președintele rus Vladimir Putin contra Ucrainei”.

La rândul său, șeful guvernului ceh a spus că: „Scopul vizitei este de a confirma sprijinul fără echivoc al întregii Uniuni Europene pentru suveranitatea şi independenţa Ucrainei”.

It is here, in war-torn Kyiv, that history is being made. It is here, that freedom fights against the world of tyranny. It is here that the future of us all hangs in the balance. EU supports UA, which can count on the help of its friends – we brought this message to Kyiv today. pic.twitter.com/Us7k9xTq5f

— Mateusz Morawiecki (@MorawieckiM) March 15, 2022

Continuă bombardamentele asupra Kievului

În timp ce delegația străină discută cu Volodimir Zelenski, atacurile armatei ruse asupra capitalei ucrainene continuă. Primarul capitalei, Vitali Kliciko, a anunțat că se impune interdicția de circulație în oraș. Aceasta este valabilă de marți, 15 martie, de la ora 20:00, până joi dimineață la ora 7:00.

Astăzi este un moment dificil și periculos. Este interzis să vă deplasați prin oraș fără o permisiune specială, cu excepția de a merge la adăposturile antiaeriene. Capitala este inima Ucrainei și va fi apărată. Kievul, care este în prezent simbolul și baza de operare avansată a libertății și securității Europei, nu va fi abandonat de noi”. a transmis edilul.

În noaptea de luni spre marți, Kievul a fost din nou bombardat de ruși, iar Serviciul de Urgență al țării a publicat imagini care arată un bloc de locuințe cuprins de flăcări, în urma bombardamentelor. Și orașele Harkov și Mariupol sunt în continuare grav lovite de atacurile rușilor. Un oficial ucrainean a transmis că aproximativ 350.000 de persoane sunt blocate în Mariupol și că stau în condiții inumane: ascunse în subsoluri și adăposturi, fără apă, hrană, căldură sau electricitate.

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.