Un coș de fum necurățat i-ar fi putut lăsa pe drumuri în prag de iarnă

Un coș de fum necurățat i-ar fi putut lăsa pe drumuri în prag de iarnă

Casa unei familii din localitatea Frătești a fost în pericol, vineri după-amiază, din cauza unui incendiu care a izbucnit în pod. Din fericire, proprietarii au observat fumul la timp și au cerut ajutor.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

Aceștia au constatat faptul că ardea acoperișul locuinței, pe o suprafață de aproximativ 10 mp, iar podul era inundat cu fum.

Cel mai probabil, incendiul s-a produs din cauza coșului de fum necurățat corespunzător.

NU UITAȚI!

– Curățați periodic coșurile de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

– Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.).

– Tencuiți şi văruiți partea din pod a coşului de fum, în scopul sesizării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn).

– Îngroșați zidăria coşului la trecerea prin planşee, lăsând un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului.

– Păstrați distanţa dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului.

ISU GIURGIU

Casa unei familii din localitatea Frătești a fost în pericol, vineri după-amiază, din cauza unui incendiu care a izbucnit în


Autorul articolului Autor Reflectorul de Sud
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://reflectoruldesud.ro/un-cos-de-fum-necuratat-i-ar-fi-putut-lasa-pe-drumuri-in-prag-de-iarna/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://reflectoruldesud.ro/feed/
Titlu original Reflectorul de Sud
Data originala articol 10 noiembrie 2023 16:33

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.