Un incendiu violent pornit de la vegetația uscată a aprins două case la Teiușu

Șase ore de luptă cu flăcările, pe o căldură greu de imaginat și un aer irespirabil

Un incendiu violent a izbucnit, ieri după-amiază, în localitatea Teiușu, din județul Giurgiu. Pornit de la vegetație uscată, incendiul s-a extins la două locuințe – anunță, joi, reprezentanții ISU.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Stației Colibași, Punctului de Lucru Greaca și Călugăreni, dar și un echipaj de la Inspectoratul Pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Ştirbei” al județului Călărași cu cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea incendiului, astfel că la prima locuință au ars electronice și electrocasnice, 10 tone de lemne, o motocicletă, o căruță și alte bunuri din gospodărie, pe o suprafață de aproximativ 150 mp.

La cea de-a doua locuință au ars electronice și electrocasnice, mobilier și alte bunuri, pe o suprafață de aproximativ 130 mp. De asemenea, a ars vegetație uscată, pe aproximativ 10 mp.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Informare preventivă

Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor.

În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de locuințe, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.