USR: Lege pentru eliminarea impozitului suplimentar de 10% pe concediile medicale

USR: Lege pentru eliminarea impozitului suplimentar de 10% pe concediile medicale

Tăiem taxele PNL-ului.
”Marcel Boloș, ministru al Finanțelor PNL, a introdus o nouă taxă aberantă pe concediile medicale în decembrie 2023. Efectele le-am văzut în ianuarie: au scăzut cu 10% veniturile a peste 4.000 de mame, angajate care abia au născut, 9.000 de femei însărcinate cu sarcini cu risc și 25.000 de părinți.
USR a depus o lege care să elimine impozitul suplimentar de 10% pe concediile medicale. Cerem dezbaterea legii în procedură de urgență.
Este inadmisibil ca, în timp ce pensia specială a lui Nicolae Ciucă a crescut cu 13% de la 1 ianuarie, ei să taie bani de la mame, de la părinții cu copii bolnavi, de la angajații care-și iau concediu medical.
Avem mult de reparat după PSD și PNL. Sunt multe taxe absurde de eliminat. Pentru că o Românie modernă nu se poate construi cu noi taxe pe oamenii bolnavi și mamele care abia au născut, în timp ce specialii ca Nicolae Ciucă încasează pensii de 18.000 de lei pe lună.
Anul acesta, va fi și asta pe buletinul de vot. Eliminarea privilegiilor, eliminarea taxelor aberante introduse în anii de guvernare PSD-PNL.” – a precizat liderul USR, Cătălin Drulă, pe pagina sa de socializare.

Tăiem taxele PNL-ului. ”Marcel Boloș, ministru al Finanțelor PNL, a introdus o nouă taxă aberantă pe concediile medicale în decembrie 2023. Efectele le-am văzut în ianuarie: au scăzut cu 10%…


Autorul articolului Redacție Giurgiu-Tribune
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/usr-lege-pentru-eliminarea-impozitului-suplimentar-de-10-pe-concediile-medicale/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 5 februarie 2024 15:28

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.