Skip to content

”Vânătoarea de vrăjitoare„ a unor personaje importante din serviciile de informații, dosare aflate de câțiva ani pe rolul instanțelor, continuă!

”Vânătoarea de vrăjitoare„ a unor personaje importante din serviciile de informații, dosare aflate de câțiva ani pe rolul instanțelor, continuă!

Scriam într-o ediție anterioară a cotidianului nostru despre lipsa transparenței unor instituții, despre dosare ce zac, fie la  Parchet, fie pe rolurile instanțelor,  realitatea din ultima vreme  demonstrându-ne că, din păcate, se tergiversează dosare până când se împlinește termenul de prescripție.

Articolul se referă la trei dosare, trei cazuri ce au o miză destul de mare, având o legătură directă cu Giurgiu. Unul dintre ele se referă la cazul  de contrabandă cu motorină, pe Dunăre. Se pare că există suspiciuni rezonabile că un important om ce conducea  SRI-ul la Giurgiu ar fi  prejudiciat statul cu foarte multe milioane de euro, prin comerțul ilegal cu motorină.

Un dosar ce se află încă pe rolul Tribunalului Galați,  în care sunt implicate 19 părți, ce au calitatea de inculpați, fie persoane fizice , fie societăți comerciale…În concret sunt 8 persoane fizice, în frunte cu fostul sef SRI, restul fiind  societățile implicate, ai căror administratori au la rândul lor, tot calitatea de inculpați.

Dosarul a fost înregistrat la data de 19.11.2020, fiind judecat în cameră preliminară, unde se discută pe  excepții și alte măsuri. Practic urmărind portalul instanței, de  patru ani, de când dosarul a fost înregistrat, acesta a fost amânat constant, pentru lipsa de apărare a inculpaților și /sau pentru lipsa procedurii de citare a unora  dintre părți.

Ba mai mult, la un termen, judecătorul a formulat o cerere de abținere! Asta deși Codul de procedură penală, respinge ca nefondată „declaraţia de abţinere” formulată de doamna judecător Cristina Emanuela Mărgărit. Potrivit art. 275, alin. 3 din Cod de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat vor rămâne în sarcina acestuia. Definitivă!

Următorul termen al acestui dosar este în data de 26.04.2024.

Dacă  de  patru ani un dosar se găsește doar în fază preliminară,  cu amânări succesive și excepții ridicate,  ce țin pe loc dosarul, judecata pe fond a faptelor poate ne va surprinde cu o hotărâre de prescripţie a răspunderii penale. Vom trăi și vom vedea!

(Jurnal)

 

Articolul ”Vânătoarea de vrăjitoare„ a unor personaje importante din serviciile de informații, dosare aflate de câțiva ani pe rolul instanțelor, continuă! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Scriam într-o ediție anterioară a cotidianului nostru despre lipsa transparenței unor instituții, despre dosare ce zac, fie la  Parchet, fie pe rolurile instanțelor,  realitatea din ultima vreme  demonstrându-ne că, din păcate, se tergiversează dosare până când se împlinește termenul de prescripție. Articolul se referă la trei dosare, trei cazuri ce au o miză destul de […]

Articolul ”Vânătoarea de vrăjitoare„ a unor personaje importante din serviciile de informații, dosare aflate de câțiva ani pe rolul instanțelor, continuă! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/vanatoarea-de-vrajitoare-a-unor-personaje-importante-din-serviciile-de-informatii-dosare-aflate-de-cativa-ani-pe-rolul-instantelor-continua/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 17 martie 2024 16:10

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Designed using Unos. Powered by WordPress.

×

Apreciaza pagina sa afli ultimele stiri!!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com