Vizita „principelui” Nicolae, la Giurgiu, pretext de capital de imagine pentru Organizația unor oameni de afaceri sau campanie electorală pentru câțiva oameni politici locali?

Vizita „principelui” Nicolae, la Giurgiu, pretext de capital de imagine pentru Organizația unor oameni de afaceri sau campanie electorală pentru câțiva oameni politici locali?

Zilele trecute am asistat la un adevărat concurs de titluri  aparținând unor  site-uri și instituții locale, ce anunțau vizita Principelui Nicolae de România (?!),  la Giurgiu.

La inițiativa „Clubului Rotary Danubius”, acest  personaj a sosit la Colegiul ”Ion Maiorescu” din Giurgiu, pentru a preda o lecție despre istoria regalității în România, o întâlnire interactivă cu elevii liceului, parte dintr-un proiect național al Asociației Principele Nicolae al României.

Este important pentru noi că o persoană apropiată Casei Regale  a  României a venit să vorbească elevilor giurgiuveni despre monarhie, dar mai întâi de toate trebuia ținut cont de realitățile istorice și mai puțin de emoțiile ce se pot naște în jurul acestui eveniment, așa cum probabil s-a urmărit.

Organizatorul acestei acțiuni a comis o gafă impardonabilă,  prezentând elevilor un  Principe care de fapt nu mai este Principe!… Adică nu este recunoscut de către Casa Regală și ca urmare el nu mai are nicio legătură cu acest subiect. Prin urmare el nu face parte nici din  prezentul și nici din viitorul regalității.

Casa Regală ar putea chiar să sancționeze evenimentul  organizat (coincidență sau nu), chiar în debutul campaniei electorale din 9 iunie, considerând  că acest Club a urmărit de fapt obținerea unui capital de imagine, ținând cont că majoritatea membrilor lui sunt oameni politici nu numai oameni de afaceri.

Este adevărat că această **Organizație a sprijinit financiar educația tinerilor, a elevilor competitivi,  însă  trebuie înțeles că nu este nevoie doar de bani  pentru a promova niște stardarde etice, culturale și că  înainte de toate este necesar ca acești oameni de  afaceri să respecte, așa cum precizam la început,  adevărul istoric.

Pentru iubitorii de adevăruri istorice trebuie să  precizăm că  Nicolae a fost deposedat de titlul de Principe, acordat de bunicul său, fiind scos din linia de succesiune și repudiat de către Familia Regală.

Așa că atât  timp cât Nicolae nu mai este perceput ca descendent al regalității nu avem dreptul ca noi să îl insinuăm în conștiința tinerilor, altfel decât ca o ”persona non grata„.

În caz contrar vom avea surpriza ca  un alt Club, un alt grup de persoane să-l invite mâine pe Paul de România, să ne vorbească despre monarhie, deși acesta nu numai că nu a fost niciodată recunoscut de Casa Regală, ci la acest moment are calitatea de  penal, fiind condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare de către instanțele românești.

Din nefericire în acest Club din care ar fi trebuit să facă parte doar elitele comunității locale, oameni de mare valoare ( precum notarul Victor Ciobanu), cu mici excepții au avut acces persoane ale căror referințe s-au limitat  la  consistența conturilor și a disponibilității de a sprijini material orice fel de activitate și mai puțin pe baza  competențelor socio-profesionale și culturale.

Iată de ce, de multe ori Clubul a fost considerat, în mod nejustificat, de către o parte dintre giurgiuveni, ca fiind o organizație de tip masonic.

Din nefericire, peste tot în țară, în ultima perioadă, impostura, banul, dorința de a accede în anume medii intelectuale, academice, a fost mai puternică decât nivelul de educație, de cultură a celor care cred în continuare că banul poate cumpăra un loc eligibil în orice grup elitist, indiferent de natura și scopurile acestuia.

Nu ne surprinde că în loc ca la eveniment să fie solicitată o persoană acreditată de Casa Regală, la întâlnirea cu tinerii  a fost invitat  un personaj renegat de  această instituție, cât timp cel ce asigură, în acest mandat,  conducerea Clubului rotaryan, este asigurată de o persoană care în afara panourilor publicitare pe care le realizează, nu s-a omorât în copilăria sa, consumată în comuna Cacaleți, cu studiul intrigilor și evenimentelor importante din istoria Casei Regale a României.

Pentru știința sa și a celor care citesc aceste rânduri,  Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills. adică Principele Nicolae,   este născut la data de  1 aprilie 1985 în  Meyrin, Elveția și este nepotul cel mai vârstnic al regelui Mihai I al României. Născut și crescut în străinătate, el a vizitat România  abia în 1992, cu ocazia primei vizite a bunicului său, după începutul exilului din 1948.

La împlinirea vârstei de 25 de ani Nicolae a primit titlul de Principe al României, cu rangul și apelativul de Alteță Regală. Adus în România de principesa Margareta, care l-a susținut financiar  permanent chiar și în timpul studiilor din Marea Britanie, a învățat limba română și a participat la activități publice ale familiei sale fiind  implicat în diferite acțiuni caritabile.

Printr-un document semnat de rege, la 1 august 2015 și intrat în vigoare imediat, i-au fost însă retrase titlul și calificativul, fiind  exclus din linia de succesiune la tronul României.

Nicolae al României, deși nu mai este Principe, are o istorie  extrem de interesantă, demnă de a fi cunoscută de tineri.

El este prințul sărac care a fost nevoit să muncească, după absolvirea liceului, la un supermarket, să pună gresie și mochetă și care a ajuns ulterior să reprezinte viitorul Casei Regale a României, cel  care astăzi își dedică timpul, educației și promovării proiectelor de conservare a naturii din România.

Nu este nimic rău în a-l invita pe Nicolae, să fie bine de înțeles, însă nu într-o calitate pe care nu o mai deține, întrucât a deforma istoria, a-i minți pe elevi, a eluda realitatea, nu este cea mai bună formă de educație, indiferent de scopul propus.

Nicholas Michael de Roumanie este un tânăr a cărei dimensiune umană este  interesantă, un tânăr care îi poate inspira pe alți tineri, inteligent, muncitor, cu o viziune interesantă despre viață, însă în niciun caz  prezentat într-un ambalaj ce contrazice flagrant adevărul istoric, pentru că istoria nu o poți reinterpreta  de dragul  imaginii  pe care ar putea-o câștiga  Clubul organizator, ca în cazul de față.

În consecință  Principele nu mai este principe, cum nici  toți membrii Rotary nu pot cumpăra cu bani, cultură, educație, elocință…și mai ales imaginea unui Club select, de intelectuali rasați, din care trei dintre  membrii lui sunt direct angrenați în candidatura pentru Primăria Giurgiu…!

Asta nu înseamnă că nu apreciem  Clubului Rotary Giurgiu pentru eforturile privind educația tinerilor, pentru activitatea sa de până astăzi, pentru acțiunile caritabile organizate de-a lungul anilor,  acesta fiind de fapt scopul său principal, ca peste tot în lume, acolo unde el funcționează.

(Florian Tincu)

 

** Rotary –  Este o Organizație de oameni de afaceri și specialiști, reuniți pe plan mondial, care oferă ajutor umanitar, promovează cele mai înalte standarde etice în orice activitate profesională și contribuie la instaurarea climatului de bunăvoință și pace în lume.

 

Articolul Vizita „principelui” Nicolae, la Giurgiu, pretext de capital de imagine pentru Organizația unor oameni de afaceri sau campanie electorală pentru câțiva oameni politici locali? apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Zilele trecute am asistat la un adevărat concurs de titluri  aparținând unor  site-uri și instituții locale, ce anunțau vizita Principelui Nicolae de România (?!),  la Giurgiu. La inițiativa „Clubului Rotary Danubius”, acest  personaj a sosit la Colegiul ”Ion Maiorescu” din Giurgiu, pentru a preda o lecție despre istoria regalității în România, o întâlnire interactivă cu […]

Articolul Vizita „principelui” Nicolae, la Giurgiu, pretext de capital de imagine pentru Organizația unor oameni de afaceri sau campanie electorală pentru câțiva oameni politici locali? apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/vizita-principelui-nicolae-la-giurgiu-pretext-de-capital-de-imagine-pentru-organizatia-unor-oameni-de-afaceri-sau-campanie-electorala-pentru-cativa-oameni-politici-locali/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 13 mai 2024 00:15

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.