Vladimir Putin l-a avertizat pe Joe Biden. Liderul rus i-a zis direct: „O eroare colosală”

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a purtat o nouă convorbire telefonică cu omologul său rus, Vladimir Putin. Este a doua în ultimele 30 de zile. Cei doi lideri au discutat din nou despre Ucraina, iar rușii s-au declarat mulțumiți de discuție, deși au fost lansate amenințări grave.

Vladimir Putin, avertisment direct adresat lui Joe Biden

Președintele Statele Unite ale Americii, Joe Biden, l-a avertizat pe omologul său rus, Vladimir Putin, că invadarea Ucrainei va genera un răspuns „într-o manieră fermă”. De cealaltă parte, Vladimir Puțin l-a avertizat și el pe Joe Biden că impunerea unor noi sancțiuni economice împotriva Rusiei ar reprezenta „o greșeală colosală”.

Cu toate acestea, Kremlinul s-a declarat mulțumit de discuțiile purtate între cei doi președinți de stat, înainte de întâlnirea pe care o vor avea la Geneva, pe data de 10 ianuarie, pe fondul tensiunilor din jurul Ucrainei. Președintele rus Vladimir Putin s-a declarat ”mulțumit” de convorbirea cu Joe Biden. „Suntem mulțumiți de discuții”, a declarat presei consilierul diplomatic al Kremlinului, Iuri Uşakov, la încheierea convorbirii pe care a descris-o drept ”onestă”, ”concretă” şi ”constructivă”.

Vladimir Putin, avertisment direct adresat lui Joe Biden

Rușii s-au declarat mulțumiți de discuția dintre cei doi președinți

Cei doi lideri au menționat calea diplomatică pentru ieșirea din criza generată de amenințarea unei invazii ruse. Joe Biden consideră că orice progres diplomatic va însemna în primul rând o detensionare a situației în Ucraina.

Dacă rușii s-au declarat mulțumiți de discuții, SUA a precizat doar că liderul SUA a avertizat că o eventuală invazie a Ucrainei ar genera un răspuns din partea SUA „într-o manieră fermă”. Comunicatul de la Kremlin spune că Putin a obținut cumva promisiunea lui Joe Biden că SUA nu va desfășura ”arme ofensive” în Ucraina. Americanii au minimalizat aceste afirmații, dând asigurări că aceasta este doar o simplă confirmare a politicii actuale.

Ucraina şi aliații săi occidentali acuză Moscova că pregătește invadarea Ucrainei, după ce Vladimir Putin a desfășurat la frontiera comună zeci de mii de militari şi armament. Conflictul a început în 2014, când Rusia a anexat ilegal Peninsula Crimeea. De atunci, în zona respectivă este un adevărat conflict între forțele ucrainene și separatiștii pro-ruși.

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.