Week-end cu vreme schimbătoare și variații mari de temperatură

Week-end cu vreme schimbătoare și variații mari de temperatură

Administrația Națională de Meteorologie anunță o vreme schimbătoare, în România, cu variații mari de temperatură, cu ploi și vânt puternic.

Vineri noaptea și sâmbătă dimineața, temperaturile vor scădea semnificativ în jumătatea nordică a țării și în sud-vest.

În unele zone temperatura va scădea sub 4-5 grade dimineața devreme. Este recomandat să ne pregătim haine mai groase pentru a face față frigului.

Cu toate acestea, pe parcursul zilei de sâmbătă, temperaturile vor începe să crească în întreaga țară. În estul și sudul țării, maximele vor atinge 24-27 de grade la prânz, iar în celelalte regiuni se vor înregistra valori de peste 20 de grade. Este important să profităm de aceste temperaturi ridicate și să ne bucurăm de timpul petrecut afară.

Totuși, o altă schimbare majoră va avea loc duminică. În prima parte a zilei, termometrele vor arăta până la 25-27 de grade în unele zone.

Cu toate acestea, în a doua parte a zilei, un aer rece va pătrunde dinspre nord și temperatura va scădea brusc. În jumătatea estică a țării, se așteaptă o scădere de până la 5-10 grade în doar 2-3 ore. Este important să fim pregătiți pentru această răcire bruscă și să ne îmbrăcăm corespunzător.

Pe lângă schimbările de temperatură, se așteaptă și intensificarea vântului în zonele de munte, în special în Carpații Orientali, unde sunt prognozate rafale de peste 70-80 km/h.

Aceste rafale puternice pot fi periculoase și ar trebui să fim atenți atunci când ne deplasăm în aceste zone, conform meteorologilor.

Frontul rece va fi însoțit de ploi locale, în general slabe cantitativ, cu excepția zonelor montane. Este important să verificăm prognoza locală pentru a ști dacă trebuie să ne luăm umbrele sau impermeabile.

Așadar, weekendul următor va fi caracterizat de o vreme capricioasă în România, cu variații mari de temperatură.

De la temperaturi ridicate și însorite, vom trece la ploi și vânt puternic. Este important să fim pregătiți pentru aceste schimbări și să ne adaptăm în consecință. (www.dcnews.ro)

 

Administrația Națională de Meteorologie anunță o vreme schimbătoare, în România, cu variații mari de temperatură, cu ploi și vânt puternic.


Autorul articolului Autor Reflectorul de Sud
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://reflectoruldesud.ro/week-end-cu-vreme-schimbatoare-si-variatii-mari-de-temperatura/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://reflectoruldesud.ro/feed/
Titlu original Reflectorul de Sud
Data originala articol 6 octombrie 2023 15:32

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.