Ziua Femeii 2022. Ce să faci de 8 Martie ca să ai noroc tot anul. E foarte important

Ziua de 8 Martie a fost stabilită de ani buni ca Ziua Internațională a Femeii și un prilej de sărbătoare pentru toate prezențele feminine din lume. Aceasta este un motiv în plus de răsfăț pentru doamnele și domnișoarele din viața noastră, ocazie cu care multe dintre ele așteaptă daruri și gesturi de iubire. Totuși, pentru a prelungi această stare de bine, află ce trebuie să faci de 8 Martie pentru a avea noroc tot anul. Micile detalii sunt importante.

Ziua Femeii, cea mai așteptată sărbătoare a lunii. Ce e bine să faci pe 8 Martie pentru a avea noroc tot anul

Ne bucurăm de fiecare ocazie de sărbătoare de pe parcursul anului, iar ziua de 8 Martie reprezintă una dintre aceste oportunități. Stabilită Ziua Femeii la nivel internațional, această dată aduce nu doar gesturi frumoase din partea bărbaților, ci și recunoștință față de reprezentantele sexului frumos. Micile gesturi din această zi pot să te ajute să ai noroc tot anul, așa că ai grijă cum decurge ziua de 8 Martie pentru tine.

Cunoscută și ca Ziua Mamei, Ziua Femeii, celebrată în fiecare an pe data de 8 martie, este o ocazie de a sărbătorii femeile, dar și un prilej pentru superstiții. Acestea sunt menite să te asigure de energii bune pe tot parcursul anului. Astfel, Fetele care vor purta mărțișorul primit pe 1 martie până la 9 martie, se vor bucura de noroc tot anul. De asemenea, o altă superstiție a românilor este legată de așa-zisele Babe.

Lalelele, florile care se oferă în dar de Ziua Femeii

Superstiții legate de ziua 8 Martie. Ce e bine să faci de Ziua Femeii

Românii obișnuiesc să își aleagă o zi din intervalul 1-9 martie, de regulă aceasta este cea care marchează și ziua de naștere, și apoi au grijă să urmărească modul cum evoluează ziua. Dacă aceasta va fi însorită, geroasă, ploioasă sau caldă, atunci la fel va arăta anul celui care și-a ales acea zi. Fiecare dintre aceste zile este denumită Babă, făcând referire la legenda Babei Dochia și cele nouă cojoace ale sale.

Pe de altă parte, Ziua Femeii este o sărbătoare destul de recentă, astfel că în folclorul românesc nu există tradiții și obiceiuri legate de această aniversare. Totuși, 8 Martie reprezintă o ocazie de a sărbători femeia, dintr-un colț al altuia al lumii, bărbații arătându-și recunoștința și iubirea pentru cele care sunt un simbol al purității, vieții și frumuseții. Femeile sunt în centrul atenției în această zi, fiind adesea răsfățate cu flori și cadouri.

Istoria Zilei Femeii. De când se sărbătorește data de 8 Martie

Puțini cunosc faptul că prima zi a Femeii a fost celebrată în 19 mai 1911 în Germania, Austria, Danemarca şi în alte câteva ţări europene. Această dată a fost aleasă de către femeile germane pentru că tot atunci, în 1848, regele Prusiei a făcut față unei revolte și a promis mai multe reforme, printre care și introducerea votului pentru femei.

În mod oficial, Ziua Internațională a Femeii a fost recunoscută abia în 1975, de către Naţiunile Unite şi a fost adoptată, începînd cu această dată, de multe guverne ale ţărilor care nu cunoscuseră până atunci acest nou prilej de sărbătoare. Vorbind de România, țara noastră a sărbătorea până la căderea comunismului Ziua Mamei. Revoluția din 1989 a schimbat denumirea acesteia cu Ziua Femeii. Totodată, în 2010, a fost stabilit ca Ziua Mamei să se sărbătorească oficial în prima duminică a lunii mai, iar cea a tatălui în a doua duminică.

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.