A murit David Sassoli, președintele Parlamentului European. Avea 65 de ani

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a murit marți dimineața, la vârsta de 65 de ani, a anunțat purtătorul de cuvânt al acestuia. Politicianul era internat în spital din 26 decembrie, „din cauza unor complicații grave a sistemului imunitar”, a spus biroul său într-un comunicat.

David Sassoli, președintele Parlamentului European, a încetat din viață în această dimineață

David Sassoli, președintele Parlamentului European, s-a stins din viață, marți dimineață, la ora 02:15 (ora României), în Italia, a declarat purtătorul de cuvânt al acestuia. Avea 65 de ani și era spitalizat din 26 decembrie, din cauza unor complicaţii „grave” cauzate de o disfuncție a sistemului imunitar.

„Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a murit la 1:15, la data de 11 ianuarie , la spitalul din Aviano, Italia, unde a fost internat” , a declarat Roberto Cuillo pe Twitter.

Probleme grave de sănătate pentru europarlamentar

Parlamentul European confirmase internarea lui David Sassoli la spitalul din Italia, pe 26 decembrie. Sassoli fusese dus la un spital din Strasbourg în septembrie, pentru a fi tratat de pneumonie.

„Ce șoc mare și ce pierdere”, a spus europarlamentarul Ismail Ertug într-un tweet. „Ne-a părăsit prea devreme. Condoleanțe familiei lui! Dragă David, odihnește-te în pace!”, a continuat acesta, notează Politico.eu.

La rândul său, europarlamentarul Paolo Borchia a spus că a fost „uimit de moartea” colegului său italian.

S-a infectat cu bacteria legionella

În septembrie 2021, în timpul unei sesiuni plenare a Parlamentului European, David Sassoli a fost internat într-un spital din Strasbourg, Franța, din cauza unei forme severe de pneumonie pe care a făcut-o în urma infectării cu bacteria legionella. Timp de două luni, David Sassoli nu şi-a putut îndeplini atribuţiile de președinte al PE.

În noiembrie, acesta a anunțat că este nevoit să rămână în concediu medical.

„Am avut febră foarte mare și am fost spitalizat la Strasbourg. M-am întors apoi în Italia, pentru a mă recupera, însă, din păcate, boala a revenit”, a explicat atunci Sassoli.

Conducea PE din 2019

Înaintea summitului UE din 16 decembrie 2021, David Sassoli a prezentat prioritățile legislativului european pentru 2022. Din cauza bolii, nu a putut prezida parlamentul cu sediul la Strasbourg în ultimele săptămâni și a ratat evenimentul anual al Comisiei Europene privind starea uniunii în septembrie.

Parlamentul European, condus din vara lui 2019 de socialistul italian David Sassoli, în urma unui acord al principalelor trei grupuri din PE – PPE, S&D şi Renew Europe, urmează să își aleagă un nou conducător în această lună.

Sassoli a condus Parlamentul European, care aprobă sau respinge legislația, stabilește bugete și supraveghează o varietate de instituții din Uniunea Europeană. Cei peste 700 de membri ai săi servesc mandate de cinci ani. Parlamentul joacă, de asemenea, un rol crucial în selectarea președintelui Comisiei Europene.

Ursula von der Leyen, mesaj emoționant pentru Sassoli

Actualul președinte al CE, Ursula von der Leyen, a scris, luni seară, despre boala lui Sassoli într-o postare pe Twitter.

„Dragă David, gândurile mele sunt cu tine în timp ce lupți pentru sănătatea ta”, a scris ea. „Îți doresc o recuperare rapidă și completă. Bun curaj, așa cum spui des.”, a precizat von der Leyen.

Fost jurnalist, David Sassoli a fost ales, pentru prima dată, în Parlamentul European în 2009. A mai câștigat un mandat în 2014 și a ocupat funcția de vicepreședinte al Parlamentului.

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.