Veşti extraordinare pentru cardiaci. Un bărbat bolnav a primit inima unui porc. VIDEO din timpul operației

Un bărbat din SUA a devenit prima persoană din lume care a primit un transplant de inimă de la un porc modificat genetic. David Bennett, 57 de ani, se descurcă bine la trei zile după procedura experimentală de șapte ore din Baltimore, spun medicii. Operația a fost considerată ultima speranță de a-i salva viața pacientului bolnav, deși nu este încă destul de clar care sunt șansele sale de supraviețuire pe termen lung.

Premieră medicală mondială! O inimă de porc i-a fost transplantată unui pacient

O echipă de chirurgi americani a transplantat cu succes inima unui porc modificat genetic unui pacient grav bolnav, a anunţat, luni, şcoala de medicină a Universităţii din Maryland. Operaţia a avut loc vineri şi a demonstrat, pentru prima dată, că inima unui animal poate continua să bată într-un corp uman fără respingere imediată.

Medicii de la Centrul Medical al Universității din Maryland au primit o dispensă specială de la Agenția pentru medicamente a SUA pentru a efectua procedura, pe baza faptului că, altfel, David Bennett ar fi murit.

Procedura ar putea schimba vieți în întreaga lume

Bărbatul, în vârstă de 57 de ani, care a primit o inimă de porc, a fost declarat neeligibil pentru un transplant uman, o decizie care este adesea luată de medici atunci când pacientul are o sănătate foarte precară. Pentru echipa medicală care a efectuat transplantul, acesta marchează punctul culminant al unor ani de cercetare și ar putea schimba vieți în întreaga lume, scrie BBC.

După intervenția chirurgicală complicată, pacientul este atent monitorizat de personalul medical, pentru a se asigura că noul organ funcţionează corect.

„Aveam de ales fie moartea, fie acest transplant. Vreau să trăiesc. Ştiu că este destul de riscant, dar era ultima mea opţiune”, a spus acesta cu o zi înaintea operaţiei.

„Abia aştept să mă pot da jos din pat odată ce voi fi din nou bine”, a adăugat Bennett, care a petrecut ultimele luni ţintuit la pat şi conectat la un aparat.

Agenția pentru medicamente a SUA a dat undă verde operației

FDA a aprobat operaţia în ajunul Anului Nou.

„Aceasta este o descoperire chirurgicală majoră care ne aduce cu un pas mai aproape de o soluţie pentru deficitul de organe”, a comentat Bartley Griffith, medicul care a efectuat transplantul.

„Nu am făcut niciodată asta la un om și îmi place să cred că i-am oferit o opțiune mai bună decât dacă continuarea terapiei”, a spus Griffith. Dar dacă va trăi o zi, o săptămână, o lună, un an, nu știu”, a completat specialistul.

Inima aparține unui porc modificat genetic

Animalul din care provine inima a fost modificat genetic, ca să nu mai producă un tip de zahăr care este prezent, în mod normal, în toate celulele porcilor şi care provoacă respingerea imediată a organului de către corpul uman.

Această procedură a fost efectuată de către compania Revivicor, aceeași care a furnizat şi un rinichi de porc pe care chirurgii l-au conectat cu succes la vasele de sânge ale unui pacient aflat în moarte cerebrală în luna octombrie, la New York.

Inimă de banuin la un copil

Xenogrefele, adică grefele de origine animală, nu sunt, însă, o noutate. Medicii au încercat transplanturi între specii încă din secolul al XVII-lea, cele mai vechi experimente fiind asupra primatelor. În 1984, o inimă de babuin a fost transplantată unui copil, însă „Baby Fae” a trăit doar 20 de zile.

[embedded content]

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.