Afirmația surprinzătoare a ministrului Apărării după zvonurile potrivit cărora Kievul a fost înconjurat. „Deja câștigăm!”

Președintele Zelenski a apărut în această seară alături de ministrul Apărării din Ucraina, cel din urmă făcând o serie de afirmații surprinzătoare. În ciuda faptului că principalul oraș al statului, Kiev, a fost înconjurat de armata rusă, conform anunțului lansat de primarul capitalei ucrainene, Oleksii Reznikov, face declarații uimitoare. Oficialul susține că Ucraina va fi învingătoare.

Afirmația ministrului Apărării, după ce s-a spus că orașul Kiev a fost înconjurat

Update 28 februarie, ora 00.10. În urmă cu scurt timp, primarul Kievului, citat de Associated Press, ar fi menționat că orașul său ar fi fost „încercuit” de forțele armate ruse. Vitali Klitschko susține însă, potrivit bbc.com, că este vorba, de fapt, despre o dezinformare. Într-un mesaj publicat pe aplicația Telegram, primarul Kievului spune:

„Publicațiile ruse de internet răspândesc informații despre mine că Kievul ar fi înconjurat și evacuarea oamenilor este imposibilă. Nu credeți minciuni! Aveți încredere în informațiile doar din surse oficiale”, a spus el.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un nou mesaj către armata rusă și cetățenii ucraineni a fost transmis în mediul online de către ministrul Apărării din Ucraina, Oleksii Reznikov, care vede statul său câștigător în urma confruntării cu armata rusă. Afirmația extrem de surprinzătoare a liderului, care s-a fotografiat alături de președintele Volodimir Zelenski, vine după ce primarul Kievului ar fi anunțat că orașul este înconjurat.

„Sunt 85 de ore de când ne apărăm. Este inutil să intimidați ucrainenii. Nu va funcționa să treceți de apărătorii noștri. Rușii ne obligă să predăm capitala – cu atât mai mult. Ore extrem de dificile. Dar vor trece. Poimâine este deja primăvară. Ucraina va câștiga. Deja câștigăm! Inamicul care a venit pe pământul nostru va pleca într-o anumită direcție. Prin urmare, sfătuim ocupanții să plece acasă. Până nu e prea târziu”, este mesajul postat pe pagina de socializare a ministrului Apărării.

Ministrul Apărării și președintele Zelenski

Capitala Ucrainei, o nouă noapte grea. Armata rusă se află la porțile orașului

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, susține că soldații ruși au acaparat zona din jurul capitalei Ucrainei, el descriînd orașul ca fiind „încercuit” și susține că evacuarea civililor nu mai poate fi posibilă. Oficialul ucrainean, fost campion mondial de box la categoria grea, a menționat că armata rusă a înconjurat Kievul, astfel că posibilitatea de a evacua civilii din calea pericolului nu mai este posibilă, toate căile sunt blocate.

Principalul oraș al Ucrainei se regăsește într-o situație catastrofală din punct de vedere umanitar, pe măsură ce Kievul este ținta soldaților ruși, menționează primarul din Kiev. Totodată, în capitala ucraineană a fost instituită starea de asediu astfel încât autoritățile să poată vâna „sabotorii” pe străzile din Kiev. Din păcate, încercuirea orașului va face imposibilă trimiterea de ajutoare către cei blocați în interior.

„În acest moment, avem electricitate, avem apă și încălzire în casele noastre. Dar infrastructura este distrusă pentru a livra alimente și medicamente. De aceea, mesajul pentru toată lumea este: Susțineți Ucraina împreună … Suntem puternici. Fiecare ucrainean este mândru că este independent, mândru că este ucrainean și suntem mândri că avem propria noastră țară”, a spus primarul, citat de The Guardian.

În tot acest timp, sunt așteptate negocierile dintre delegațiile ucraineană și rusă, care urmează să aibă loc în Belarus, la granița celor trei actori politici, în orașul Gomel.

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.