Canada este, alături de SUA, un partener de încredere și de nădejde al României, chiar dacă ne despart un ocean și mii de kilometri

Canada este, alături de SUA, un partener de încredere și de nădejde al României, chiar dacă ne despart un ocean și mii de kilometri

SENATOR PSD DE GIURGIU ROBERT CAZANCIUC

Am participat, astăzi, la întrevederea pe care președinta Senatului canadian, doamna Raymonde Gagné, a avut-o, la sediul Guvernului, cu premierul Marcel Ciolacu.

Canada este, alături de SUA, un partener de încredere și de nădejde al României, chiar dacă ne despart un ocean și mii de kilometri.

Convorbirile au vizat teme de interes comun privind politicile geostrategice și economice, în contextul relațiilor istorice de mare succes dintre cele două state. Convorbirile au fost cu atât mai substanțiale în contextul actualei situații beligerante de la granița României și, implicit, a NATO, Canada fiind un partener nord-atlantic foarte important.

Am subliniat continuarea sprijnului istoric pe care România îl acordă Republicii Moldova, acum mult mai însemnat pentru eforturile pe care frații de peste Prut le fac pentru reziliență în fața unui război hibrid dus de vechii cotropitori de la Est. Doamna Raymonde Gagné a exprimat dorința fermă a Canadei de a sprijini atât Republica Moldova, cât și eforturile României de a fi alături de „sora” de dincolo de Prut.

Au fost punctate și subiecte legate de prezența românilor în Canada, în cadrul unor comunități consolidate, mai ales în contextul unor relații culturale și economice cu poporul canadian foarte bine dezvoltate. În acest context, am subliniat exemplul de bune practici pe care îl reprezintă România în materia drepturilor minorităților, ca singura țară din UE unde minoritățile naționale sunt reprezentate în Parlament.

Primirea caldă și discuțiile deschise au fost extrem de apreciate de doamna Raymonde Gagné, care a ales România pentru a efectua prima sa vizită în străinătate în această calitate oficială.

SENATOR PSD DE GIURGIU ROBERT CAZANCIUC Am participat, astăzi, la întrevederea pe care președinta Senatului…


Autorul articolului Mihaita Grigore
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://saptamanagiurgiuveana.ro/wp/2023/09/08/canada-este-alaturi-de-sua-un-partener-de-incredere-si-de-nadejde-al-romaniei-chiar-daca-ne-despart-un-ocean-si-mii-de-kilometri/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://saptamanagiurgiuveana.ro/wp/feed/
Titlu original SĂPTĂMÂNA GIURGIUVEANĂ
Data originala articol 12 septembrie 2023 12:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.